İstenmeyen Bebekler Kutuya Bırakılıyor

Bazı Avrupa ülkelerindeki hastanelerde, istenmeyen bebeklerin bırakıldığı kutular bulunuyor. “Baby klappe” adı verilen kutulara, doğumdan hemen sonra, isteyen anne babalar bebeklerini bırakabiliyor. Almanya’nın başkenti olan Berlin’de bir hastane, istenmeyen bebeklerin rahatça bırakılabilmesi için bebek kutusunu oluşturdu. Hastanenin dış duvarında, üzerinde “baby klappe” yazan kapaklı bir bölme yapıldı. Kutuya bebek bırakıldığında alarm çalıyor ve hastane personeli birkaç dakika içinde oraya geliyor.

baby klappe nedir

Baby Klappe Nedir?

Bebeğe 8 hafta boyunca hastanede bakılıyor. Ebeveynler bu süre içinde isterlerse geri gelerek bebeklerini alabiliyor. Eğer kimse başvuru yapmazsa, evlatlık veriliyor. En çok baby klappe Almanya’da bulunuyor. Polonya, Çek Cumhuriyeti, Vatikan, İsviçre, Kanada ve Malezya’da da bu kutuların sayısı artmaya devam ediyor.

Bu kurumlardan birinde görev yapan Katrin Lambrecht, kadınların, annelerin, kapağı açıp bebeklerini yerleştirebildiklerini, kutudaki sensör sayesinde de hemen çalışanlara cep telefonu üzerinden mesaj geldiğini anlatıyor. Böylelikle yardım evi çalışanları da derhal kutuya gidip bebeği çıkarıyor ve gerekli bakımını yapıyor. Bazı anneler bir süre sonra kurumun kapısını çalsa da, bebek kutusuna bırakılan çocukların çoğu, anne – babalarının kim olduğunu hiçbir zaman öğrenemiyor. Almanya’da sayıları 100’e yaklaşan bu bebek kutularına, son 13 yılda yaklaşık bin bebeğin bırakıldığı tahmin ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir