Dört Hırsız Sirkesi Nedir, Hikayesi Nedir?

Bugünlerde bu sirke malum pandemi döneminde olduğumuz için oldukça merak edilen bir sirke çeşidi olmayı başardı. Dört hırsız sirkesi, ismini tarihteki yaşanan bir olaydan almaktadır. Eskiden bu yana ilaç olarak kullanılan bu sirkenin ilginç bir hikayesi vardır. Dört hırsız nedir ?

dort hirsiz sirkesi nedir hikayesi nedir

Hikayeye göre 14.yy’da Fransa’nın Marsilya şehrinde de yaşanan veba salgını 25 milyon insanın ölümüyle sona ermiştir. Dört hırsız olarak bilinen bu kişiler vebadan dolayı kötü durumda olan köylerdeki ev ve dükkanları soyuyorlarmış ve hiçbir şekilde bu hastalıktan etkilenmemiş. Söylentilere göre hırsızlar bu salgından ölen kişilerin evlerini soyarken suçüstü yakalanmış ve sonrasında da haklarında idam cezası verilmiş. Ancak veba hastalığına nasıl kurtulduklarını söylerler ise affedilecekleri kendileri açıklanmış. Onlar da kendi yaptıkları bir sirke ile ellerini yıkadıklarını ve aynı sirke ile gargara yaptıklarını sonunda itiraf etmişler. Hırsızlar affedilerek herkese meydanlarda bu sirkenin hazırlanmasını göstermeleri karşılığında serbest bırakılmışlar. Dört hırsız sirkesi hikayesi bu şekildedir.

Dört hırsızlar sirkesi faydaları Bu formül 1748 ve 1884 Fransız Kodekslerine de kaydedilmiş ve eczanelerde de uzun süre birçok hastalığın tedavisine yardımcı olarak kullanılmıştır. Bu sirkeden bir miktar içilerek sarhoşluktan da ayılmak mümkün olabiliyor. Vebadan koruyan ve sarhoşluğu azaltan bu sirke, salmonella ve streptokok bakterilerini yok etmekte de etkiliymiş.

Salgın hastalıklardan korunma amacıyla hijyen sağlama amacıyla kullanılabilen, asırlarca denenmiş bir üründür. Dört Hırsız Sirkesi, kişisel hijyen için doğal olan ürünlerden elde edilen bir karışımdır. Dört Hırsız Sirkesi ile gargara yapabilirsiniz. Mantarlı ve egzamalı bölgeleri dezenfekte ederek, tedaviye yardımcı olarak kullanmanız mümkün. Bir bardak suya, bir tatlı kaşığı dört hırsız sirkesi ilave ederek güvenle içebilirsiniz.

Dört hırsız sirkesi içindekiler ise su şekilde: Pelin otu, biberiye, nane, sedef otu,ada çayı, lavanta, eğir otu, tarçın, karanfil,zencefil, muskat, tane karabiber gibi sağlığımıza faydalı ve aromatik bitkiler ile birlikte elma sirkesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir