Titanik Enkazına Dalış Yapan Denizaltı Neden Yok Oldu?

Titanik enkazına dalış yaparken kaybolan Titan denizaltı aracının ilk iniş sırasında, Titanik’e gelmeden, 3 bin metrede aşırı basınçtan patladığı ortaya çıktı. Patlamayı ortaya çıkaran ise, ABD’ye yaklaşan düşman denizaltıları dinleyen sonarlar olduğu söylendi. ABD Donanması, kendi sistemlerinde patlama kaydını buldu.

OceanGate’in Titan dalgıç aracı, yaklaşık 900 mil uzakta, yüzeyin yaklaşık 12.500 fit altında oturan Titanik enkaz alanına sekiz saatlik inişinden yaklaşık bir saat 45 dakika sonra iletişimini kaybetti. Amerika Birleşik Devletleri Sahil Güvenlik yetkililerine göre, bir noktada gemi Atlantik’in muazzam baskısı altında patladı ve gemideki herkesi anında öldürdü.

titanik enkazina dalista kaybolan denizaltinin

Titan denizaltısı Pazar günü radyo gemisiyle irtibatını kesince, ABD Donanması, düşman denizaltılarını saptamak amacıyla kullanılan bu sistemle Titan’ı dinlemeye başladı, bu durum bir ABD savunma yetkilisi tarafından Wall Street Journal’a bildirildi. Donanma, dinlemeye başladıktan kısa süre sonra, Perşembe günü aracın enkazının bulunduğu alandan gelen bir çöküş sesini duyduklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir