Döküm Demir Tencere ve Tavalar

Döküm demir tencere ve tavalar seçkin restoranlarda sıkça kullanılıyor. Dünyaca ünlü birçok aşçı döküm demir mutfak gereçleri kullanmaktadır. Artık evlerde de döküm demir gereçler oldukça çok tercih edilmeye başlandı.

Zehirli madde içermemesi, yüksek derecede ısıya dayanıklı olması ve ısıyı çok iyi şekilde iletmesi tercih sebebidir. Döküm demir mutfak eşyaları genelde koruyucu tabaka ile kaplanmış olabilmektedir. Bu kaplama koruyucu emaye olmaktadır.

Isı eşit ve hızlı dağıtıldığı için düşük ısılarda ve kısa sürede iyi bir pişirme yapmanız sağlanacaktır. Bu sayede de enerji tasarrufu sağlanmaktadır.  Döküm demir tencere ve tavaların dibi tutmayacağı için sürekli karıştırmayı da gerektirmemektedir.

Tabii ki normal tavalara göre daha zahmetli bir kullanımı vardır fakat çok lezzetli sonuçlar vermektedir. Dökme demir tava her kullanımdan önce etler koyulmadan 10-15 dakika ısıtılmalı ve kızdırma derecesine getirilmelidir.  Tava ısındıktan sonra da kısık ateşte pişirme yapmanız gerekmektedir.

Bu tavalarda pişirilen etin lezzeti kaybolmaz, yüzeyler etin yanmasını engeller. Izgara tadında et pişirmenize yardımcı olur. Dökme demir tencere ve tavalar her ocakta kullanılabilir. Bu gereçler fırında da rahatlıkla kullanılabilir. Dikkat! Mikrodalga fırında kesinlikle kullanmayınız.

Döküm demir tencere ve tavaların kesinlikle deterjanla yıkanmaması gerekmektedir. Sadece sıcak su ile yıkandığında paslanmaz ve daha uzun ömürlü olur. Yıkandıktan sonra ıslak bir şekilde bırakılmamalı ve kurutma işlemi de ocağa koyularak yapılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir