Eski Eşyaları Yenileme

Eski eşyalarından sıkılanlar son dönemlerde onları boyama yolunu seçiyor. Evde kendi imkanlarınızla biraz uğraşarak yapabileceğiniz bir uygulama. Özellikle de koyu renk mobilyaları beyaza boyamak çok moda.
Mobilyanız çok parlaksa isterseniz önce zımparayalabilirsiniz. Zımpara yapmadan da boyamaya başlanabilir. Kullanılabilecek en uygun boya  Polisan X1, su bazlı boya. Bu boyanın en iyi özelliklerinden birisi kokusuz olması. Öncelikle bir kat boyayın ve 2 saatlik kurutma süresini bekleyin. Boya tam kurumadan sürerseniz iz kalır. Ardından yine bir kat boyayıp bekleyin. Mobilyanın eski rengine göre kaç katta kapanacağı görülecek. Yani 4 kat da yeterli olabilir. Genelde boyayanlar beyaz rengi tercih ediyor.
Beyaz renk hem moda hem de evin havasını değiştiriyor ve bir ferahlık getiriyor. Evinizin eskisinden büyük göründüğünü düşüneceksiniz =)

Aşağıdaki çekmeceyi bilirsiniz, çatal kaşık setleri aldığınızda çekmeceyle birlikte verilir. Bunu ne yapacağını bilemeyenler bir formül bulmuşlar. İstediğiniz renge boyadıktan sonra mobilyacılardan ayak alıp sehpa haline getirebilirsiniz.

sehpayenilemeVe diğer örnekler

mobilyayenileme mobilyaboyama

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir