Tuz Odası 30 Hastalığa Deva

Çankırı’daki tuz mağaralarından getirilen doğal tuzlarla tuzdan bir oda yapılmış. Bu odaya “tuz terapi odası” adı verilmiş. Yaklaşık 14 metrekareden oluşan odaya gitmek isteyen birçok insan bulunuyor.

Beykoz Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde tarafından açılan odada 30 hastalığa deva aranıyor. Odanın yararlarından biri stres ve yorgunluktan kurtulmak.  Tavanından duvarlarına kadar tuzla kaplanan odada 30-40 dakika oturarak yapılan terapide özel makine ile havaya tuz partikülleri yayılıyor.

Astım, bronşit, nefes darlığı, egzama, sinüzit, yorgunluk da tuz odasının iyi geldiği hastalıklardan bazıları. Açık kalp ameliyatı olanlar ve yüksek tansiyonu olanlar bu odaya alınmıyor. Onlara iyi gelmeyeceği söyleniyor.

En önemlisi 2012 yılında kurulan derneğe ait olan odaya giriş ücretsiz. Yalnızca randevu alınıyor. Gelenler isterlerse dernek için bağış yapabiliyorlar. Odada tedavi görenler memnun kaldıklarını söylüyor.

Atv’de yayınlanan Zahide ile Yetiş Hayata programında tanıtımı yapılan odaya bundan sonra daha çok ziyaretçi talebi olacak gibi görünüyor.

Randevu ve bilgi almak için : (0216)323-01-18 numarasını arayabilirsiniz.

Adres: Ortaçeşme mh. Çayır cd. No 26/4 Beykoz İSTANBUL

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir