Yün Bebek Yorganı Sağlıklı Mı?

Bebeklerimiz için her şeyin en iyisini ve en sağlıklısını almaya dikkat ediyoruz. Yün bebek yorganları da artık çok tercih ediliyor. Peki yün bebek yorganı nedir ?

Yün bebek yorganı sağlıklı mı ?

Yün tamamen doğal bir ürün olmasıyla farklı olmaktadır. Yüksek nem emilimi yapmaktadır, nemi emip kolayca yeniden buharlaşmaktadır. Bu sayede de rahat ve kuru bir uyku sağlamaktadır. Yün, sıcaklık değişimine hemen tepki vermektedir ve hava geçirgenliği yüksektir. Soğuk havalarda sıcak, sıcak havada da serin tutabilmektedir, terlemeyi engelleyen bir özelliği bulunmaktadır.

Doğal olduğu için geri dönüşümlü bir malzemedir. Yün koyunlardan elde edilir ve kırpılarak toplanır yani hayvana herhangi bir zarar vermez. Anti-alerjik olup herhangi bir kimyasal, sentetik malzeme içermez. Kanserojen içermeyen bir üründür. Yün bebek yorganları genç toklu kuzulardan kırpılıp, tarana ve yıkama işlemlerinden geçirilerek hijyenik ve antialerjik bir duruma getirilmektedir. Yün bebek yorganı, ürünün üzerindeki yıkama talimatına uygun olarak yıkanabilmektedir.

Diğer yorganlar yerine yün bebek yorganları artık tercih edilir duruma gelmiştir. Doğal, saf olması ve terletmeme özelliği ile oldukça kullanışlı olmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir