Yumurta Yıkanır Mı?

Yumurtanın dışı kirli gözüktüğü için yıkamak bazı kadınların alışkanlığı haline gelmiştir. Peki yumurta yıkanır mı ? yumurtayı yıkamak doğru mu ?

Yumurta bozulmaya en çok meyilli besinlerden biridir. Yıkanıp buzdolabına koyulması da en büyük yanlışlardan biridir. Yıkanıp buzdolabına koyulması buzdolabı nemli olduğu için salmonella bakteriler kabuktan içeri nüfuz edebilir ve daha çok üremeye neden olur.

Yumurta yıkanmalı mı sorusunun cevabı çok net yumurta asla yıkanmaz. Yumurtayı yıkamak, kabuğundaki kütikül adlı koruyucu tabakaya zarar verir. Özellikle soğuk suyla yıkanan yumurtalarda kabuk yüzeyindeki bulunan mikroorganizmalar yumurta üzerindeki mikroskobik gözenekler aracılığıyla yumurta içine geçmektedir. Bu nedenle yumurtanın yıkanması enfeksiyon riskini arttırmaktadır. Ayrıca elde yumurta yıkanması sonucu el ile temas yoluyla birçok patojen bulaşabilmektedir. Yumurta yıkanmamalı ve kendi kutusunda ya da buzdolabının yumurtalık kısmında saklanmalıdır. Kuru bezle silmek yeterli olacaktır, nemli ve ıslak bez kullanılmamalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir