Yumurta Son Kullanma Tarihi

Yumurta en önemli besin kaynaklarımızdan biridir. Çoğu zaman yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için de kendi yöntemlerimizi uygularız. Örneği taze olan yumurtanın suyun dibinde kaldığını biliriz. Bu yöntemler çoğu zaman doğru olabileceği gibi bizi uğraştırmaktadır. Yumurta serin ortamda ve diğer gıda ve maddelerle etkileşimde olmadan saklanmalıdır.

Yapılan yeni resmi düzenleme ile yumurta üzerine son kullanma tarihi yazmadan satış yapılamayacak. Bizler de son kullanma tarihine bakarak satın alabileceğimiz gibi evimizde mevcut olan yumurtaları son kullanma tarihine bakarak taze olup olmadığını görüp tüketebileceğiz. Son kullanma tarihi damgası bulunmayan yumurta ürününü satın almamaya dikkat etmeliyiz. Yumurta son kullanma tarihi damgası ürün üzerinde ve ambalaj üzerinde aranmalıdır.

Yumurta üretildiği tarihten itibaren en fazla 28 gün sonra tüketilmelidir. Son kullanma tarihine 20 günden az gün kalan yumurta satın alınmamalıdır. Yumurtanın ortalama 20 gün taze kalma süresi vardır. 20 günü geçtiğinde tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir