Yıldız Usmonova Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Seni Severdim isimli parça ile tanınan ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Yıldız Usmonova kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

yildiz usmonova kimdir nereli kac yasinda

Bir müzik mezunu olan Taşkent Devlet Konservatuvarı mezunudur. 2009 Ekim’inde Türkçe bir albüm çıkardı. Kariyerinde 20 milyon albüm satmayı başaran bir sanatçı olarak, Özbekistan’ın en önemli müzisyenlerinden biridir. Türkiye’deki müzik marketlere sunduğu “Dünya” albümünde dikkat çekici isimler bir araya getirildi.

Şafak Karaman’ın yapımcılığını üstlendiği albümün müzik direktörlüğünü Mustafa Ceceli yaptı. Yıldız Usmonova, “Dünya” adlı albümünde Fatih Erkoç, Levent Yüksel, Yaşar ve Hüsnü Şenlendirici gibi önemli isimlerle düetler gerçekleştirdi. Albümün ilk müzik videosu, Fatih Erkoç ile birlikte seslendirdiği “Görmesem Olmaz” adlı şarkıya çekildi. Şarkıcı, büyük ilgi gördü ve ardından sırasıyla Yaşar ile “Seni Severdim”, Levent Yüksel ile “Yalan” ve kendi yazdığı sözlerle Günay Çobanoğlu’na ait olan “Beni Kovma Kalbinden” adlı şarkıya klip çekti.

Yıldız Usmanova nereli ? aslen Özbekistan’lıdır. Yıldız (Yulduz) Usmanova,  Yıldız Usmanova  kaç yaşında ? 2023 yılı itibariyle 60 yaşındadır. 12 Aralık 1963’te Margilan, Özbekistan’da doğdu. İpek fabrikasında çalışan bir işçi ailesinin sekiz çocuğundan biriydi. Yulduz Usmanova, 15 yıl boyunca müzik eğitimi aldı ve eğitime büyük önem verdi.

Yaklaşık 2 bin beste sahibi olan Özbek sanatçı, sahne hayatına otuz yıldan fazla bir süredir devam etmesine rağmen hocalarından eğitim almaya devam ediyor. İki veya üç senede bir şan ve solfej notlarını tazelemektedir.

Taşkent Devlet Konservatuvarı mezunudur. 2009 yılı Ekim ayında Türkçe bir albüm çıkardı. Kariyerinde 20 milyon albüm satışı gerçekleştiren Yıldız Usmanova, Özbekistan’ın en saygın sanatçılarından biridir. Türkiye’de piyasaya sürdüğü “Dünya” adlı albümünde önemli isimleri bir araya getirdi.

Usmanova, Özbekistan’da ambargoya uğradığında Ahıska Türklerinden olan eşinin desteğiyle Türkiye’de albüm çıkarma kararı aldı. Ülkesindeki tüm servetini geride bırakarak Türkiye’de sıfırdan bir hayata başladı. Ataköy’de iki odalı bir ev kiralayan Usmanova, ilk albümüyle müzik listelerinde bir numaraya yükseldi. Yıldız Usmanova, 2008 yılında Türkçe şarkılar söyleyerek Türkiye’ye adım attı. Yaşar, Fatih Erkoç, Levent Yüksel gibi Türkiye’nin en güçlü erkek vokalleriyle düetler yaptı. Özbekistan’da tanınan ve sevilen bir isimken, servetini ülkesinde yaşayan kızına bırakarak Türkiye’ye geldi. Bir dönem siyasetle ilgilendi ve (Özbekistan’da) milletvekilliği de yaptı. Yıldız Usmanova, yaklaşık dört yıldır Türkiye’de bulunmaktadır.

Konservatuvarı bitirip diplomasını alana kadar, hiçbir bestesine kendi adını yazamamış ve hepsini takma bir isimle çıkarmıştır. Bu zorluklarla sınırlı değildir. Bir sanatçının Amerika’ya gitmesi bile Moskova’nın izin vermesine bağlıymış. Usmanova, “Moskova izin vermezse hiçbir şey olamazsın. O dönemde devlet, imkanların yüzde 95’ini Ruslara, geri kalanı da Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan gibi 16 ülke insanına paylaştırıyormuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir