Yangın Topu Nedir? Yangın Söndürme Topu Nasıl Kullanılır?

Ülkemiz yaz aylarında zaman zaman yangınlarla mücadele ediyordu. Bu yıl sıcaklıkların daha da artması ve sabotaj ihtimalinin de göz önünde bulundurulmasıyla, birçok şehirde aynı anda orman yangınları görüldü. Bu yangınlar, başta ağaçlar olmak üzere, ormanların içinde yaşayan canlıların da sonu oldu. Günlerdir söndürülemeyen yangınlar, ülkemiz için büyük sıkıntıların yaşanmasına sebebiyet verdi. Karşılaşılabilecek bir yangın durumunda bilinçli olmak adına neler yapılabileceği düşünülmeye başlandı.

yangin sondurma topu

Yangın Topu Nedir? Yangın Söndürme Topu Nasıl Çalışır?
Hazır olarak satışı bulunan yangın toplarının nasıl kullanıldığı merak ediliyor. Online satış sitelerinden kolayca satın alınabilen yangın söndürme topu, bir alana bırakılıyor. Herhangi bir yangın durumunda, toğ kendiliğinden devreye giriyor. Yangın söndürme topunun içinde basınç bulunmuyor, gaz içermiyor. Yangın Söndürme Topu ateşle temasa geçtiği andan itibaren 3 saniye içerisinde kendiliğinden aktif duruma geçerek yangını söndürür.
Yangın söndürme topu aktif hale geçtiği anda işitilebilir bir ses (99 desibel) yayarak alarm niteliğinde insanları uyarır. Ev ve işyerlerinde kullanılabilir. Açık alanda tek başına, yaklaşık 3 metre küplük alanda çıkabilecek yangınları söndürebilir.

Yangın söndürme topu ithal olarak satıldığı gibi yerli üretimine de geçilmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir