Umut Timur Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Eypio ile birlikte Seviyor isimli parçaya imza atan ve büyük bir çıkış yaparak merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Umut Timur kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

umut timur kimdir nereli kac yasinda

2021’de Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Umut Timur, milli takım için birlik ve beraberlik mesajı veren ‘Türkiye’ isimli bir parça yazmıştı. Bu parçayla birlikte merak edilen isimlerden biri olmuştu. Vermedin, Yerini dolduramadım, Kaç kere, Oyna, Günaydın, Kaç kere, Yaram taze, Amcaoğli, Milyon, Yine gel isimli parçalara imza atmıştır.

Umut Timur nereli Türk asıllı olup Hollanda’nın Arnhem şehrinde doğup büyümüştür. Gençlik yıllarında müziğe ilgi duymaya başlayan Timur, şarkı yazma, beste yapma ve seslendirme konularında yeteneklerini geliştirmiştir. Kendi plak şirketi olan Aye Music’i kurarak müziğini piyasaya sürmeye başlamıştır.

2016’nın sonlarında Umut Timur, ilk stüdyo albümü “İstanbul”u piyasaya sürmüş ve albümdeki “Okyanus” ve “Hoppa” şarkılarıyla büyük bir çıkış yapmıştır. 2018 yılında yayınladığı ikinci stüdyo albümü “Şaheser” ile büyük bir başarı elde etmiştir.

“Şaheser” albümünden çıkan “Vermedin” adlı single, birçok ülkenin ulusal listesine giriş yapmıştır. Aynı zamanda Umut Timur, birçok projede prodüktör olarak da görev almıştır. Yener Çevik’in 2017 yılında çıkardığı “Birdenbire” albümünün tamamının prodüktörlüğünü yapmıştır. Albümde yer alan “Donar” şarkısı YouTube’da 30 milyon tıklamayı aşmıştır.

Instagram hesabı umuttimur şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz siz de bilgilerinizi yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir