Categories: Magazin

TV Reklamlarında Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımı Uyarıları

Artık TV’lerde cips, çikolata, şekerlemeler, sucuk gibi gıda ürünlerinin reklamlarında alt yazıda akar bantta uyarılar gösteriliyor. Alt yazıda geçen mesajlar oldukça ilgi çekiyor ve zararlı ise reklamı neden yapılıyor gibi kendimize sormamıza da neden oluyor.

Akar yazıda genelde “Sağlığınız için aşırı şeker, yağ ve tuz tüketimini azaltın.” şeklinde uyarı yazıyor. Uyarıların tümü aşağıdaki gibi:

Cipsler, Gevrek Çerezler
1.Etiketleri okuyunuz, daha az enerji, yağ, Tuz/sodyum içerenleri tercih ediniz 2. Sağlığınız için aşırı şeker, yağ ve tuz tüketimini azaltın 3. Sağlığınız için yemekler(öğünler) arası atıştırmalıklardan kaçının 4. Sağlığınız için günde 4-5 porsiyon meyve tüketin 5. Sağlığınız için daha az tuz kullanınız 6.Günlük tuz tüketimi 5 gramı (1 tepeleme çay kaşığı) aşmamalıdır. Tüketilen tuz iyotlu olmalıdır.

Meyve Suları
1.Etiketleri okuyunuz, daha az enerji ve şeker içerenleri tercih ediniz 2.Sağlığınız için aşırı şeker, yağ ve tuz tüketimini azaltın 3.Sağlığınız için günde 4-5 porsiyon meyve tüketin 4.Sağlığınız için her gün süt ve süt ürünleri tüketin .

Enerji İçecekleri
1.Etiketleri okuyunuz, daha az enerji, yağ, Tuz/sodyum ve şeker içerenleri tercih ediniz 2. Sağlığınız için aşırı şeker, yağ ve tuz tüketimini azaltın 3. Sağlığınız için günde 4-5 porsiyon meyve tüketin 4. Sağlığınız için her gün süt ve süt ürünleri tüketin 5. Enerji içeceklerinin aşırı tüketimi önerilmez 6. Sporcu içeceklerinin aşırı tüketimi önerilmez 7. Sporcu gıdaları özel amaçlı gıdalardır bilinçli tüketilmelidir.

Alkolsüz Şekerli ya da Tatlandırıcılı Tüm içecekler
1.Etiketleri okuyunuz, daha az enerji, yağ, Tuz/sodyum ve şeker içerenleri tercih ediniz 2. Sağlığınız için aşırı şeker, yağ ve tuz tüketimini azaltın 3. Sağlığınız için günde 4-5 porsiyon meyve tüketin 4. Sağlığınız için her gün süt ve süt ürünleri tüketin.

Yenilebilir Buzlar
1. Etiketleri okuyunuz, daha az enerji, yağ, Tuz/sodyum ve şeker içerenleri tercih ediniz 2. Sağlığınız için aşırı şeker, yağ ve tuz tüketimini azaltın 3. Sağlığınız için günde 4-5 porsiyon meyve tüketin 4. Sağlığınız için her gün süt ve süt ürünleri tüketin

hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Mikro Aldatma Nedir, Mikro Sadakatsizlik Ne Demek?

Mikro Aldatma Nedir, Mikro Sadakatsizlik Ne Demek? Mikro aldatma terimi genellikle ilişkilerde veya insan etkileşimlerinde…

% gün önce

Eda Tat Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Eda Tat Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Kocaeli Yürüyüş yolu üzerinde müzik yapan bir kadın olan…

% gün önce

Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Değişti Mi?

Beyaz Eşya Enerji Sınıfları Değişti Mi? Ülkemizde beyaz eşya enerji sınıfları geçmişte ve günümüzde değişiklik…

% gün önce

Emre Fel Şarkısı Naçar Ne Demek, Anlamı Nedir?

Son zamanlarda ülkemizde büyük bir çıkış yapan ve oldukça fazla hayran kitlesine ulaşan Emre Fel…

% gün önce

Retrobüs Kimdir, Nereli, Retrobüs Grubu Üyeleri Kimlerdir?

Ankara Rüzgarı isimli parçasıyla viral listelerde ön sıralarda olmayı başaran ve merak edilen isimlerden biri…

% gün önce

Türkiye Güzeli Bingöl’e Atandı

Türkiye Güzeli Bingöl'e Atandı Türkiye'nin en güzel kızlarının seçildiği Miss Turkey 2024'ün birinci tıp fakültesi…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı