Tırnaklardaki Beyaz Lekeler

Zaman zaman tırnaklarınızda beyaz lekeler görebilirsiniz. Doğal olarak bunun nedenini merak edeceksiniz. Aslında kesin olarak bir nedenini söylemek kolay değil. Sorun üzerine iki farklı görüş bulunuyor. Bunlardan birincisi vitamin veya kalsiyum eksikliğinden kaynaklandığı. Çözümü için hangi vitaminin eklikliği varsa o vitaminler içilmelidir. Tabii kan testi sonucunda ortaya çıkacaktır.

Bir başka görüş ise, herhangi bir darbe, manikür veya başka bir sebepten tırnağın içerisine hava kabarcıklarının girmesi sonucu oluştuğudur. Endişelenmeyi gerektirecek bir durum değildir. Görüntü olarak bizleri rahatsız etse de kurtulmanın tek yolu tırnakların uzamasını beklemektir.

Bir de tırnağın çukurlaşması hadisesi vardır ki onun sebebi de demir eksikliği anemisidir. Demir yetersizliğini önlemek için et, yumurta, kurubaklagiller (Demirin aktifleşmesi için C vitamini içeren besinlerle alınmalı) ve koyu yeşil yapraklı sebzeler sofralarda bulundurulmalı. Günde 2-3 bardak süt ve yoğurt tırnaklar için gerekli olan protein ve kalsiyum açısından önemlidir. Hemen bir ilaca başlamaktansa bu sağlıklı gıdalar öncelikle tercih edilmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir