Sınav Gününe Özel Kahvaltı Önerileri

Tüm yıl boyunca, belki de yıllardır hazırlandığınız sınav günü yaklaşıyor. O gün her şeyin mükemmel olmasını isteminiz normal. Tabii ki sınava aç karnına girilmez. Günün en önemli öğününün kahvaltı olduğunu sınav günü de aklınızdan çıkarmayın.
Sınava girmeden önce çikolata yemenin zihni açtığı söylense de bu doğru değildir. Çikolata, şekerleme, bisküvi gibi şeker içeriği yüksek olan besinleri tüketmek, konsantrasyonu azaltır. Ardından yorgunluk ve uyku hissi uyandırır.

Peki doğru beslenme nasıl olmalıdır?
Beyaz ekmek tüketmek yerine tam buğday veya çavdar ekmeği yemek daha doğru olacaktır. İyi bir kahvaltıda haşlanmış yumurta, beyaz peynir, 2-3 adet ceviz olmalıdır. Protein, karbonhidrat ve yağ içeriği yeterli olan kahvaltılar, öğrencilerin kan şekerini dengeleyerek sınav konsantrasyonunun artmasını sağlar.
Ayrıca sınav günü gelene kadar akşam yemeklerinde balık tüketmek de sizin yararınıza olacaktır. C vitamini bakımından zengin meyveler ve antioksidan içeriği yüksek olan kuru erik, nar, kivi ile yaban mersini gibi gıdalar öğrencilerin streslerinin azalmasına yardımcı olur.

Uyarı: Sınav öncesi gazlı içeceklerden, kuru baklagillerden, lahana gibi gaz yapabilecek sebzelerden uzak durun.
Başarılar dileriz..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir