Şekeri Hayatınızdan Çıkarın!

Şeker çok güzel gözükse de çekici bir yiyecek olsa da ve hatta “Şeker gibi” söylemleri olsa da şeker göründüğü gibi masum değil. Şekerin artık zararlı olduğunu bilmeyen kalmamıştır. Şekersiz bir hayata alışmak da gerçekten sanıldığı kadar zor değil. Çay ve kahvede şekeri fazla kaçıranlardansanız durum kötü. İçeceklerde şekeri azaltmak ve şekersiz içmeye alışmak zor değil. Şekersiz bir hayata gerçekten alışabiliyorsunuz ve tatlı bir çay içmek gerçekten kötü gelmeye başlayabiliyor. Tatlandırıcı kullanmak da kesinlikle sağlıklı bir şey değil ve sürekli de bu tatlandırıcıların zararları dile getirilir oldu.

Çikolata da en çok vücuda şeker girmesine sebep olan gıdalardan biri. Aşırı çikolata tüketiyorsanız da risklisiniz. Sütlü çikolata yerine bitter çikolata tüketimi ile bile daha az şeker tüketebilirsiniz. Çikolata tüketimini de azaltmanız gerekmekte.

Fazla şeker tüketimi, kalp hastalıklarına yakalanma riskini artırmaktadır.
Fazla şeker yağ olarak depolandığı için göbek ve bel çevresindeki yağları artırmaktadır.
Obezitenin asıl sebebi şeker tüketimidir. Şeker bağışıklık sistemini zayıflatır. Alkolun karaciğere verdiği zarar gibi şeker de karaciğere karşı hasar meydana getirmektedir. Şeker, kandaki insülin miktarını artırır ve kronik hastalıklara sebep olur.

Hüseyin Can ÇALIŞAN
Yayın Yönetmeni
info@kadinbakisi.com
https://twitter.com/hcancalisan

seker-zararlari

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir