Şeker Hamuru Kurabiyesi Yapımı

Şeker hamuruyla kurabiyeler yapanlar zaten bilirler, şeker hamuruyla süslenecek kurabiyede fazla şeker olmaz ve kabarmaması gerekir. Kabartma tozu veya maya yoktur. Üzerine şekerli olan hamur geleceği için de şekeri fazla olursa rahatsız eder.

Şeker hamuruyla kurabiye ilk defa yapacak olanların uygun bir tarifi bulması zor oluyor. Etrafta birçok tarif var ama güvenmek zor. Tuzsuz tereyağı en iyi sonucu veriyor. Margarin de kullanılıyor. Margarin markaları arasında fark oluşuyor. Bazı margarinler daha çok su ihtiva ediyor olsa gerek ki pişen kurabiyeler küçülüyor. Kalıpla keserek emek emek şekil verdiğiniz kurabiyelerde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Aslında “biskin yağı” denen suyu buharlaştırılmış yağla yaparsanız mükemmel sonuç alırsınız. Biskin yağı yapımını sitemizde bulabilirsiniz.

İşte bizim denediğimiz bir kurabiye tarifi:

1 yumurta
200 gr margarin / tereyağı
125 gr pudra şekeri (1 su bardağı)
3,5 su bardağı un
1 pk vanilya
1 çay k tarçın
yarım limon kabuğu rendesi

Hamuru önceden yoğurun ve birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Dinlendirmezseniz de olur ancak küçülen kurabiyelerden sorumlu olmayız. Çıkartın ve kalıplarda şekil verdiğiniz kurabiyeyi önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında pişirin. Pembeleşince çıkarın.
O sırada şeker hamurlarına da aynı şekilleri verin. Soğumuş kurabiyelerin üzerine hamuru yapıştırmak için su kullanın. İstediğiniz gibi süsleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir