Satori Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Yalın ile birlikte Avcı isimli parçaya imza atan ve merak edilen isim olmayı başaran Satori kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

satori kimdir nereli kac yasinda

Days without you, Mori Shej, Syria, Bad looking trouble, Yam, Tuti, Pink&orange Sky, Magharibi, Jorge, Les Orangers gibi parçaları vardır. Satori nereli ? Hollanda asıllıdır.

Satori nedir dediniz? Bu sanatçının yarattığı müzik tam olarak adının temsil ettiği şeydir: Aydınlanma ve Enerji.

Kaotik bir çağda doğduk, hepimiz kendi alanımızı arıyoruz. Neyin doğru neyin yanlış olduğuna dair fikirlerin ötesinde var olan bir alan. Teslim olabileceğimiz, kendimizi bulabileceğimiz bir alan. Satori yolumuzu bulmamıza yardımcı olur. Satori kaç yaşında ? bu bilgi henüz bulunmuyor.

Satori, baştan çıkarıcı trans ve zihin değiştiren toprak tonlarının sonsuz karışımlarını birleştirdiği elektronik dünya müziğini yakalamaktan ilham alıyor. Herhangi bir tür tarafından tanımlanmamıştır. Satori, sonsuz ses bahçesinde manevi bir yolculuğa teşvik ederek meditasyon yapan her müzik severi tatmin etmek için burada. Hareketin, hayal kurmanın ve yaratıcılığın sonsuz olduğu müzik dünyasının yeni boyutlarını alırken dinleyin. Dansın ve ritmin her anısını toplayarak sesin kalbinizde yaşamasına izin verin. Satori’nin sesi, ses tahtasındaki bir düğmeden daha fazlasıdır; piyano, kora, kalimba ve gitardan melodileri elektronik müziğin daha derin bir biçimiyle birleştiren enstrümanın arkasındaki adamdır.

Satori’nin elinde dünya var. Nijmegen/Amsterdam merkezli yapımcı, dünyanın her yerinden gelen müzikal etkileri nasıl birleştireceğini biliyor. Organik müziğe olan sevgisi her zaman onun kanında akıyordu. Genç Djordje Petrovic zaten Caz, Afrobeat, Balkan ve Dünya Müziği’ni araştırıyordu. Satori için bu asla bir deney meselesi değildi. Sırp bir baba, Güney Afrikalı bir anne ve şarkıcı-şarkı yazarı olan kız kardeşi tarafından ilk müzik öğretmeni olarak yetiştirilen sanatçının, Balkan, Afrobeat ve Indie etkilerinin sonsuza dek müzikal DNA’sında yer alması mantıklıydı. . Önce Afrika müziği vardı, yine Petrovic’in evinde çokça çalınan bir ses. Bu, genç Satori’nin 12 yaşında gitar çalmayı kendi kendine öğretmesiyle sonuçlandı.

Melodi denemelerine başladı ve 18 yaşındayken kendi kendine piyano çalmayı da öğrendi. Grup tecrübesi ve müzik eğitimi olmaksızın ilk şarkılarını kendi başına besteledi. ” Bazı nedenlerden dolayı piyano dersi almaktan korkuyorum çünkü şu anda piyano benim için büyük bir gizem. Müzik teorisi konusundaki eksikliğim beni müzikal fikirler için savaşmaya zorluyor. Belki müzik bilgisizliğimden dolayı çok zaman harcıyorum ama umurumda değil, müzikal gizemi tercih ediyorum. Bir sonraki adım 2007 yılında Satori’nin kulüp müziğine dalmasıyla geldi. Artık 24 yaşındayken tekno ve (deep)house onun rehberiydi. Bu arada gençliğinden beri hâlâ müzik deneylerinden besleniyor. Sesini mükemmelleştirmek için bir caz piyanistinden ders almaya başladı, melodiler şekillendi, hobisi ustalığa dönüştü.

Ne zaman hazır olursanız Satori sizinle orada, insanın ancak hayal edebileceği yerde buluşacak. Instagram hesabı satorimusica şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir