Şarap Sirkesi Nedir

Salatalarda, et ve tavuk yemeklerinde şarap sirkesi kullanılabiliyor. Diğer sirkelerden daha keskin ve yoğun bir sirkedir. Şarap sirkesi nedir ? üzümden üretilen şarabın fermantasyon yapılması ile elde edilen açık kırmızı veya beyaz renkli sirkedir. Fermantasyon yapılırken, hava ile temas eden şarabın içeriğindeki alkol oksitlenmekte ve sarhoş edici etkisi yok olarak şarap sirkeye dönüşür. Yani şarap sirkesi helal mi sorusunun cevabı da içinde alkol kalmadığı için yani fermente edildiği için helal olacaktır.

Aromatik kokulu olarak bilinen sirke, diğer sirkelerden daha fazla keskin bir tada sahiptir. Sirkelerin ambalajında sirkenin hangi yörenin üzümlerinden üretildiği belirtilmektedir. Üzüm sirkesi ve elma sirkesi gibi her yerde satışı bulunmaz ve bazı büyük marketlerde ve gurme marketlerde bulunmaktadır. İnternet sitelerinden de kolayca temin edebilirsiniz.

Şarap sirkesinin birçok faydası mevcuttur. Bu sirke tüketildiğinde kolesterolü düzenler ve tansiyona faydalıdır. Metabolizmanın düzenlenmesini sağlar. İçeriğindeki doğal asitler ve enzimler kanın temizlenmesine ve ince olmasına yardım eder. Kırmızı şarap sirkesi hücre büyümesini desteklemektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir