Saç Kurutma Makinesi Saça Zarar Verir Mi?

Saç kurutma makinesini kullanmayan kişi yok denecek kadar azdır. Siz de saç kurutma makinesinin zararlı olduğunu duymuş olabilirsiniz. Peki ne kadar doğru ve saç kurutma makinesi saça zararlı mı?

Sıcak, saç için faydalı bir şey değil. Sıcak suyun saçlara iyi gelmediğini ve kuruttuğunu duymuş olmalısınız. Duş sonrası direkt olarak saç kurutma makinesi kullanmak yerine nemi iyi çeken bir havlu ile saçlarımızı kuruladıktan sonra aşırı sıcak olmadan ve mümkünse soğuk olarak saçlarımızı kurutmalıyız. Sıcak hava ile saçları kurutmak saçların kuruyup çabuk dökülmesine sebep olmaktadır. Saç kurutma makinesi saç dibine tutulmamalı ve orta ayarda kullanılmalıdır.

Saç kurutma makinesini sürekli kullanmak yerine havlu yardımı ile kurutup bir süre kendi kendine kurumasını beklemek ve gerekirse orta ayarda saçı makine ile kurutmak doğru olabilir. Direkt olarak ıslak saç sıcak saç kurutma makinesi ile kurutulduğunda saçın kırılarak dökülmesi kaçınılmaz olacaktır. Saç kurutma makinesinde ne kadar iyon özelliği vs gibi özellikler olsa da saça mutlaka bir miktar zararı olacaktır. Teknoloji ne kadar gelişse de zararsız bir cihaz henüz yapılamadı.

İyon özelliği sayesinde elektriklenmeyi önleyen saç kurutma makinesi de piyasada satılmakta.

İyon özellikli saç kurutma makinesi için şu ürüne göz atabilirsiniz:
http://www.netavantaj.com/remington-d5215-pro-air-shine-sac-kurutma-makinesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir