Bağışıklık sisteminin kurucusu ve koruyucusu olan probiyotik bakteriler mide duvarına yerleşerek bizi hastalıklardan korumaya yardım ederler. Midemizde zararlı veya zararsız birçok bakteri bulunur, tıp dünyası vücudumuz için faydalı olan bakterilere “probiyotik” adını vermiştir. Günlük beslenmenize doğal probiyotikleri ekleyerek, mide ve bağırsak sorunlarını önleyebilir, sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Pekii probiyotik yoğurdun normal yoğurttan farkı nedir? Evde yapılan her yoğurt probiyotiktir mutlaka ancak probiyotik maya ile yapılan yoğurt sindirim sistemini daha fazla çalıştırır. Yani sindirim probleminiz varsa düşünebilirsiniz.
Nasıl hazırlanır?
Yoğurt yapacağınız sütü 10-15 dk. kaynatınız. Probiyotik Yoğurt mayasını daha aktif hale getirmek için, önce yarım çay bardağı 45°C’lik ılık süte ekleyip kaşıkla karıştırarak eritiniz. Ardından 15-20 dk. bekleyiniz.
Süt içinde aktifleştirilmiş olan probiyotik yoğurt mayasını (mayalama sıcaklığı olan 45°C’deki) ılık sütünüze ilave ederek kaşık ile tekrar karıştırınız.
7-8 saat aynı sıcaklığı koruyarak (etrafını sararak, sıcak bir ortamda ısısını kaybetmeyecek şekilde tutarak) bekletiniz.
Mayalama süresinin tamamlanmasının ardından probiyotik yoğurdunuzu buzdolabında 1 gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
Nereden bulunur?
Bazı marketlerde satılmaktadır.
Ceren Kaynak İskit Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Gazeteci Ceren Kaynak İskit, 25 Nisan 2025 tarihinde…
Postbiyotik Nedir, Ne İşe Yarar? Postbiyotik, probiyotik bakterilerin (yararlı bakteriler) ölmesi veya parçalanması sonucu ortaya…
Sezaryen Bir Ameliyat, Doğum Şekli Değil Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu katıldığı canlı yayında gündeme büyük…
Penti Kremli Çorap Nedir, Nasıl Kullanılır? Teknolojinin son harikası kremli çoraplarla tanışın! İnce ve mat…
🌸 Beraber LEGO Çiçek Yapmak: Aşkınızı Parça Parça İnşa Edin! Modern Aşkın Yeni Ritüeli Geleneksel…
Benden sonra isimli şarkı ile popüler hale gelen ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran…