Pakize Suda Hayatını Kaybetti

Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden Pakize Suda’dan acı haber geldi. ‘Hayat Bilgisi’, ‘Davetsiz Misafir’ ve ‘Sevda Çiçeği’ adlı yapımlarda rol alan oyuncu ve yazar Suda’nın beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Üzücü haberi Pakize Suda’nın yeğeni Dilara Elagözlü, duyurdu. Elagözlü, yaptığı açıklamada, “Bir süredir rahatsız olan ve tedavi görmekte olan sevgili teyzemiz Pakize Suda, beynine pıhtı atması sonucu bu sabah yaşamını yitirmiştir. Çok üzgünüz. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Elagözlü, ardından “Kendisinden önce vefat eden annesi ve kardeşine kavuştu. Sevenlerinden dua etmelerini istiyorum. Başımız sağ olsun. Cenazesi 23 Aralık’ta Muğla’dan kaldırılacak” dedi.

pakize suda

Pakize Suda kimdir?

23 Nisan 1952 yılında İzmir’de doğan Pakize Suda, Girit kökenliydi. İzmir Kız Lisesi’ni bitiren Suda, 1969’da 17 yaşındayken katıldığı bir yarışmada Ege Güzeli seçilmiş, sonra da şarkıcılık yapmaya başlamıştı. Bazı filmlerde yan rollerde oynayan Pakize Suda, 1978 Dünya Kupası dönemimde ‘Biz Kadınlar’ isimli şarkısı ile popüler olmuştu.

Demans nedir?

Demans, tek bir hastalık ismi olmayıp, bellek ve benzeri zihinsel yeteneklerin bozukluğu ile tarif edilebilecek bir bulgudur.

Demans; hafıza ve düşünme yeteneği, dikkat ve karar alma, dil ve konuşma merkezindeki bozulmalarla kendini gösterebilir. Bu hastalıkların hepsi beyinde bir takım değişikliklere neden olarak hastalıklara ait özgü bulguları ortaya çıkarır.

Demans ile seyreden bazı hastalıklar kesin tedavisi olmayan ve bir daha eski hale dönmeyi imkansız kılan hastalıklar iken, bazıları tedavi ile düzelebilen hastalıklardır…

Bu da Pakize Suda’nın son hallerinden biri idi..

pakize suda sonhali

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir