Categories: Çocuk Sağlığı

Okulların Açılmasına Az Kaldı

Uzun bir yaz tatilinin ardından okulların açılmasına az bir zaman kaldı. Tatilin rahatlığına alışan çocuklar için yeni bir okula uyum dönemine hazır olun.

Tatil döneminde sıkıntılı bir dönem geçirildiğinde öğrencinin okula uyumu, ders başarısındaki değişimler ve arkadaşlık ilişkilerindeki farklılıklar daha dikkatli takip edilmelidir. Bu noktada çocuğu çok iyi gözlemek; çocuğa konuşabileceği ve sıkıntılarını aktarabileceği ortamları hazırlamak, gerekli olan durumlarda öğretmenleri yaşanan zorluklarla ilgili bilgilendirmek, çocuğun duygusal ve akademik yaşantısında ciddi olumsuzluklar görülmeye başladığında çözüm yolları işe yaramazsa ders programı ağırlaşmadan bir uzmandan yardım almak çok önemlidir.

Çocukları yeni bir ders yılına başlarken anne babaların özel bir şeyler yapmalarına, farklı önlemler almalarına gerek yoktur. Her zaman olduğu gibi çocuklarını kayıtsız şartsız sevdiklerini ve kabul ettiklerini, çocuklarının kendileri için ne kadar değerli olduğunu, çocuklarının yaşadıkları ve yaşayabilecekleri sorunlarda onlara destek olacaklarını çocuklarına göstermekten başka… Çünkü sevgiden daha etkili bir iletişim yolu yoktur.

Çocuklar ilk günlerde okula uyum sağlamakta sıkıntılar yaşayabilirler. Buna rağmen doğal olarak ve kısa zamanda değişimlere uyum sağlarlar. Anne babaların gerekebilecek durumlarda daha iyi gözlemci olmaları, çocuklarının değişimleri ile uyum süreçlerini takip edebilmeleri ve gerektiğinde çözüm yolları üretebilmeleri çoğu zaman çocuğa yeterli desteği sağlayacaktır.

hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Şişme Bardak Tutucularla Yazın Keyfini Çıkarın!

Şişme Bardak Tutucularla Yazın Keyfini Çıkarın! Yaz aylarında serin suların, güneşin ve eğlencenin tadını çıkarmak…

% gün önce

Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası Başladı! Kampanya Gerçek Mi?

Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası Başladı! Kampanya Gerçek Mi? Turkcell 30. Yıl Hediye Kampanyası başladı.…

% gün önce

Mion Kozmetik Kimin Markası?

Mion Kozmetik Kimin Markası? Migros, yeni markası Mion ile kozmetik mağazacılığına girdi. İstanbul, Ankara, İzmir…

% gün önce

Çağatay Ulusoy’un Ayakları

Çağatay Ulusoy'un Ayakları Ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy, Gaddar dizisinin 14. bölümünde kafese hapsediliyor. Birden kendine…

% gün önce

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı?

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı? Nuggetler, genellikle tavuk etinden yapılan ve çeşitli şekillerde…

% gün önce

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? "Son Günüm Olsa Bile" şarkısını seslendiren sanatçı Ozan Çakar…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı