Netflix’in Mini Dizisi: Unorthodox

Sinema, dizi, belgesel platfomu olan Netflix, bugünlerde en çok tercih edilen yayıncılardan. Boş zamanlarını değerlendirmek isteyenlere yüzlerce seçenek sunan Netflix, 26 Mart itibariyle yeni bir dizi yayınladı. Unorthodox adlı dizi, 45-50 dakikalık olan 4 bölümden oluşuyor.
Deborah Feldman’nın 2012 yılında kendi yaşadıklarını anlattığı ‘Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots’ adlı kitaptan uyarlanmış olan dizi gerçek bir hayat hikayesini anlatıyor.

unorthodox dizisi

Unorthodox dizisinin konusu nedir?

Dizi ABD’de yaşayan Esty adlı genç kızın, aile geleneklerine uygun olarak, görücü usulüyle biriyle evlenmeye zorlanmasını anlatıyor. Evliliğin gerçekleşmesinden sonra mutsuz olan Esty, hayallerinin peşinden koşarak Almanya’ya gider ve sonrasında başına gelenler anlatılır.

Kitabın yazarı, dizide Esty karakterinin eşiyle olan sahnelerini izledikten sonra şöyle bir yorum yapar:

“Kafasında olan herşeyi sonunda söyleyebildi. Aynı bir volkan gibi. Benimse hiç böyle bir anım olmadı. Ufak ufak yükselişlerim ya da kendimi ifade etmeye çabalamalarım her zaman oldu ama bu denli değil. Bu yüzden onu kıskanıyorum desem yalan olmaz. Beni gerçekten Esty çok etkiledi. Keşke onun gibi olabilseydim dedim. Umarım diziyi izleyen bütün kadınlar ondan ilham alır.”

Dizi çok yeni olsa da ‘Netflix Türkiye Top 10’ listesinde de kendine yer bulabildi.

unorthodox dizisi1

Shira Haas kimdir?

Dizide ana karakter olan Esty’i canlandıran genç kadının kim olduğu çok merak ediliyor. Fiziki yapısıyla, ergenlik dönemindeki bir erkeğe benzetilen Shira, aslen İsrailli ve 1995 doğumlu. Minyon bir yapısı olduğu için yaşından çok daha aşağı görülüyor.

Boyu da çok merak ediliyor. Çünkü dizideki diğer karakterlerin yanında kısa olduğu görülüyor. Shira, 150cm boyunda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir