Eskiden muza zengin meyvesi olarak bakılıyordu. Düşük gelirli olan ailelerin evlerine muzun girmesi çok zordu. Maaşların alındığı günlerde kutlama havası içinde belki 1 kilo muz alınırsa çocuklar sevinirdi.
Şimdi muz öyle bir meyve haline geldi ki her eve kolaylıkla girebiliyor. Yaz-kış üretimi olan muzun kilosu 3 TL’den başlıyor. Şu günlerde mevsimi geçmek üzere olan mandalinayla aynı fiyata satılıyor. Yani artık muz zengin meyvesi olmaktan çıktı. Seratonin denen mutluluk hormonunu sağlamamıza katkıda bulunan muz meyvesini tüketmeye devam edelim.
Mutlu günler.. =)
Muz bol miktarda protein, karbonhidrat ve lif içerir. Glikoz, laktoz, maltoz, galaktoz, sukroz, fruktoz ve nişasta gibi şekerler içerir. Muz ayrıca riboflavin, A vitamini, C ve E vitaminleri, tiamin, niasin, folik asit, B12 vitamini gibi vitaminler ve demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko ve florür gibi mineraller açısından zengindir. Muz içinde glisin, triptofan, lizin, lösin, treonin, arginin gibi temel amino asitler de bulunmaktadır. Orta boy bir muz yaklaşık 100 kalori içerirken büyük boy bir muz yaklaşık 125 kalori içerir. Muz oldukça sağlıklı ve enerji düzeyi yüksek bir meyvedir.
Ferritin değerinin düşük olması, vücutta demir depolarının azaldığını gösterir. Ferritin, demirin depolanmış haliyle vücutta bulunduğu…
Yetişkin Bir Kadın İçin Normal Kan Değerleri Nasıl Olmalıdır? Yetişkin bir kadın için normal kan…
Ceren Kaynak İskit Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Gazeteci Ceren Kaynak İskit, 25 Nisan 2025 tarihinde…
Postbiyotik Nedir, Ne İşe Yarar? Postbiyotik, probiyotik bakterilerin (yararlı bakteriler) ölmesi veya parçalanması sonucu ortaya…
Sezaryen Bir Ameliyat, Doğum Şekli Değil Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu katıldığı canlı yayında gündeme büyük…
Penti Kremli Çorap Nedir, Nasıl Kullanılır? Teknolojinin son harikası kremli çoraplarla tanışın! İnce ve mat…