Mavi Bebek Oyununa Dikkat!

Mavi Balina oyununun gençleri ve çocukları intihara sürüklediğini duymayan kalmamıştır. Momo adlı karakter ise, birden ekranda belirip bilinçaltına korku dolu mesajlar gönderiyordu. Şimdi ise Mavi Bebek adında bir oyun ortaya çıktı. Bu oyun, oynayan kişilere çeşitli talimatlar vererek, yaşlarından büyük korkular yaşamasına neden oluyor. Orijinal adı Blue Baby olan oyun aileleri tedirgin etmeye başladı.

Mavi Bebek oyunundaki tehlike!
Mavi Bebek oyununda, çocuklara ses efekti ve anlık kamera görüntüsü gönderebiliyor. Bu sayede çocukları çok kolay şekilde korkutarak istediklerini yaptırabiliyor.

mavi bebek oyunu

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) AR-GE Başkanı Engin Dinç oyunu şöyle anlatıyor:

“Efsaneye göre, banyonun ışığını kapatıp ayna karşısında elinizde bebek varmış gibi sallayarak ‘baby blue, blue baby’ diyorsunuz. 14-15 defa tekrar edildiğinde elinizde bir bebek hissetmeye başlıyorsunuz. Elinizdeki görünmez bebek bir süre sonra tırnaklarını kolunuza batırıyor. Eğer bebeği atıp kaçmazsanız annesi ‘bebeğimi bana ver’ diye sesleniyor. Eğer orada durmaya ve bu işlemi yapmaya devam ederseniz delirebilir ve hatta ölebilirsiniz. Bu oyun Jonathan Galindo isimli oyun içerisinde talimat olarak veriliyor ve zihni ele geçirilen kullanıcının bunları yapması isteniyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir