Sütlü Mutfak Kimdir? Kaç Yaşında?

Sütlü Mutfak’ın sahibi olan Özlem Öztürk’ün bir başlangıç hikayesi var. İstanbul’da yaşayan Öztürk, aslında Biyoloji öğretmeni ancak mesleğini yapmıyor. Oğlu doğduktan sonra evde çokça zaman geçirmeye başlayan Özlem Hanım, tarifleriyle kişilere ilham veriyor. Evde boş duracağıma yemek tarifleri paylaşayım diye düşünerek İnstagram sayfasını açıyor. YouTube için videolar çekiyor. Onu insanlar tombik ellerinden tanıyor. Kilolu olmaktan da hiçbir rahatsızlığı yok. İstanbul Anadolu yakasında müstakil bir evde oturuyor. Necatin adındaki oğlu ilkokula gidiyor. O da annesi gibi etine dolgun. Eşinin bir kokoreç dükkanı bulunuyor. Son zamanlarda yemeklerini sattıkları bir dükkan açtılar ve online satışa da başladılar. Bazı siparişleri eşiyle birlikte bırakıyorlar.

ozlem ozturk

Sütlü Mutfak kaç yaşında?
Evli olan Özlem Hanım, 1990 doğumlu. Eşiyle aynı yaşta ve aslen Rizelidir. Marmara Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği mezunudur. Kilolarıyla dalga geçenlere şunları söylüyor:

“Herkesin kürdan gibi olması gerekmiyor hayatta. Ben halimden ve bedenimden memnunum. Eşim de memnun. Yemeyi de seviyoruz… Kime ne? Elimden geldiğince yürüyüşümü yapıyorum, zaten aşırı aktif bir hayata sahibim. Millet kiloya takıyor, bence önemli olan aktif hayat. Zayıf olup sağlıksız olan yok mu? Tariflere gelince… Evet, genelde çay saati tarifleri, unlu-şekerli. Ama bu da arz-talep meselesi. Beni takip edenler bu yönde tarifleri seviyor. Ben güzellik kavramının, sadece beden ölçülerine bağlı olmadığını düşünüyorum. Beş parmağın, beşi bile bir değilken, hepimiz nasıl “0” beden olup, aynı güzellik kavramını benimseyebiliriz ki! Hem insanın kalbi temiz ve güzel olmalı. Beden güzelliği gelip geçici!”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir