Kurt Adam Diyeti

Son dönemlerin popüler diyetlerinden biri de Kurt adam diyeti.. Yurt dışında Wolverine diet, moon diet adıyla da biliniyor. Oradan da hızla tüm dünyaya yayılmaya başladı. Tüm ünlü diyetlerinde olduğu gibi bu diyet de Madonna’nın yaptığı duyulduktan sonra duyanların ve zayıflamak isteyenlerin ilgisini çekmeye başladı.  Bu diyeti yapan ünlüler arasında Demi Moore’un da olduğu biliniyor.

Diyetin bir diğer adı da Ay diyeti olarak biliniyor. Dolunay ile ilgisinden dolayı böyle bir isim almıştır. Diyetin temel felsefesinde doğadaki medcezir gibi olayların vücudumuzda da gerçekleştiğinden bu dönemlerde yapılan diyetin etkili olduğu fikri yatıyor.

Böyle özel dönemlerde yapılan süreli sıvı detoks diyetleri ile kişinin vücudundan zararlı maddelerin uzaklaştırıldığı ve kilo verildiği iddia ediliyor. Uzmanlara göre diyetin bir bilimsel dayanağı yoktur ve tüm diğer popüler diyet türlerinde olduğu gibi doktor önerisi olmadan uygulanması önerilmiyor.

Kurt Adam Diyeti ya da Dolunay Diyeti’nde 2 tür plan vardır.

1. Temel Dolunay Diyeti; 24 saat boyunca sadece su ve meyve suyu tüketilerek yapılır. Bu uygulama dolunay ya da yeni ay döneminde yapılır. Herhangi bir yiyecek tüketilmediği için vücudun toksinlerden arındığına inanılan diyette bir günde 3 kiloya kadar verildiğine rastlanmıştır.

2. Genişletilmiş Dolunay Diyeti: Bu da temel dolunay diyetinde olduğu gibi dolunay ya da yeni ay zamanlarında 24 saat boyunca aynı şekilde yalnızca su ve meyve suyu tüketimine dayalıdır. Başlangıçtan sonra ayın belirli günlerinde diyetin diğer aşamaları uygulanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir