Kireç Çözücüye Servet Yatırmayın

Reklamlarda özellikle art arda yayınlanan kireç çözücü reklamlarını bilirsiniz. Çamaşır makinesi birden su akıtır ve ortalık su içinde kalır. Hemen eve tamirci gelir ve makinenin rezistansını anında bulup çıkarır ve ev sahibinin gözüne gözüne sokar. “İşte kireç önleyici kullanmazsanız olacağı budur.” der ve makineyi kaptığı gibi götürür..
Dikkat ettiyseniz TV reklamlarında kireç önleyici ürünler silsilesi tek bir markanın egemenliği altındadır. Bu aralar çok satılmıyor olsa gerek reklam sayılarını artırdılar. Neden mi? İnsanlar sosyal medya sayesinde bilinçlenmeye başladı.
Ülkemizde bazı şehirlerin suları daha fazla kireçli, bazı şehirlerde ise şebeke sularında kireç yok denecek kadar az. Yıl boyunca paket paket kireç çözücülere verdiğiniz parayla yıl sonunda zaten çok rahat bir şekilde yeni makine alabiliyorsunuz. Bazı tamirciler hayatları boyunca makinelerle uğraştıklarını ve reklamlardaki gibi aşırı kireçli bir rezistansla hiçbir zaman karşılaşmadıklarını söylüyorlar. Yani makinem bozulmasın, düşüncesiyle belirli bir markanın sahiplerini zengin etmeye hiç gerek yok. Sonuçta her elektrikli aletin bir ömrü vardır ve vadesi dolunca bozulacaktır. Bırakın kendi seyrinde yaşasın..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir