Kesilen Süt Ne Yapılır?

Çiğ olarak satın alınan sütlerin öncelikle çok iyi kaynatılması gerekir. Kaynama işleminden sonra yoğurt, peynir, tereyağı veya sütlü tatlıların yapımına geçilebilir. Sütü kaynatmaya başladığınızda kesildiğini fark ederseniz yoğurt yapmak artık hayal olmuş demektir. Ancak üzülmeyin, sütünüz ziyan olmayacaktır. Kesilen sütü değerlendirerek farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Dilerseniz kemikler için çok sağlıklı olan bu suyu içebilirsiniz. Süt ile su arası bir tada sahip olan süt kesiği kemikleri destekler. Diz ağrıları için kesilen sütü kullanarak fayda gördüğünü söyleyenler de vardır.

Kesik sütten peynir yapımı

Kesilmiş olan sütten lezzetli lor peynirleri yapabilirsiniz. Üstelik o kadar kolay ki, bundan sonra sütleri keserek sadece peynir yapmak bile isteyebilirsiniz. Süt kaynama noktasına geldiğinde kesilmeler görmeye başladıysanız içerisine bir miktar limon suyu ya da sirke ilave edin. Bu yöntem kesilmeyi hızlandıracaktır. Lor peyniri yapmak istiyorsanız tüm süt kesiklerini toparlayıp tülbentin üzerine alın. Güzelce süzdürdükten sonra hafif tuz ilave edip afiyetle tüketin.

kesik sut goruntusu

Marinasyonda süt kesiği kullanımı

Kesilmiş olan sütün tortularını süzdükten sonra, kırmızı veya beyaz et için marine işleminde kullanabilirsiniz. Etinizi ya da tavuğunuzu kesik sütün içinde beklettikten sonra kullandığınızda yumuşacık etler elde edeceksiniz.

Süt kesiği hayvanlar için besin

Süt kesiğini evcil hayvanların mamalarına karıştırabilirsiniz. Çok besleyici ve protein açısından zengin olan süt kesiğini boşa harcamak yerine evcil hayvanlarınızı beslemek için kullanmak harika bir geri dönüşüm olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir