Kaz Yağı Nedir?

Kaz üreten köylülerin kışlık tedarikleri arasında yer alır.Her bir kazdan kazın ırkına,beslenme durumuna ve büyüklüğüne göre  200-400 gram arasında yağ elde edilir.  Kasım –Aralık aylarında kesilen kazların tüyleri temizlendikten sonra boyun, etek ve iç yağları alınarak eritilir ve süzüldükten sonra kavanozlara veya çinko kaplara doldurularak kışın tüketilmek üzere kilere kaldırılır.
Ürünümüz ayrıca başka üreticilerden tedarik edilmemekte,Mağazamızın bizzat kontrolünde ve gözetiminde kesilen kazlardan özenle çıkarılmaktadır.
Kokusu ve lezzeti ile iştah açıcı özelliği olan kaz yağı özellikle patates kızartmasında kullanılır ve mükemmel sonuç verir. Kaz yağı ile yapılan patates kızartmasının tadına doyum olmaz.Özellikle Trakya bölgesinde böreklere kaz yağı konulmaktadır. Eritilerek dondurulan kaz yağı aylarca derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Soğuk kış aylarında enerji veren ve soğuktan koruyucu özelliği olan kaz yağı en çok tercih edilen yöresel ürünler arasında yer almaktadır.
Avrupa aşçıları kaz yağını yeniden keşfetmişler yağın yanmaması nedeniyle özellikle fırın yemeklerinde kaz yağını yeniden kullanmaya başlamışlardır.
Uyarı:Kolesterol düzeyi yüksek olduğundan kolesterol diyeti olanların dikkatle kullanmaları ve doktoruna danışması önerilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir