İdeal Pizza Hamuru Tarifi

Pizzayı her zaman hazır yiyecek değiliz. Evde kendimiz de yapabiliriz. Evet, dışarıdakilerin tadıyla aynı olmaz. Onların içinde evde kullanmadığımız bir sürü madde var. İster istemez farklı bir tat olacak ama ilk defa deneyeceksiniz bunu da seversiniz. Gönül rahatlığıyla yiyeceğiniz pizza hamuru için malzemeler:

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya veya 1 adet yaş maya
1.5 su bardağı kadar ılık olan su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Önce mayayı ılık suyun içinde eritin. İnstant maya kullanacaksınız bekletmeye gerek de yok. Çukur bir kap içinde unu, tuzu ve şekeri karıştırın. Şeker mayaya direkt temas etmesin. Çünkü bu ikisi birbirini pek sevmez. Diğer malzemeleri de ardı adına ekleyin ve elinizle iyice yoğurun. Elinizin temas etmesi önemli. Çünkü el sıcaklığınız mayalanmaya katkı sağlar. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde işlem tamamdır. Yarım saatliğine dinlendirmeye bırakın. Hamurun üzerini bir kumaşla kapatın.
Dinlenmiş hamur artık kullanıma hazır.

Üzerine sos olarak
1 kaşık domates salçası
1 kaşık ketçap
biraz kekik
1 diş sarımsak rendesi
Bunları karıştırıp pizzanın üzerine sürün.

İsteğe bağlı olarak pizzanızı sucuk, salam, biber, mısır konservesi ile süsleyebilirsiniz. Eğer mantar kullanacaksanız mantarı önceden soteleyin ve suyunu salmasını sağlayın. Yoksa pizzayı sulandırır.
Önceden ısınmış 180 derece fırına pizzayı verin. Yaklaşık 20-25 dakikada pişecektir.
Rendelenmiş kaşar peyniri ise pişmeye yakın üzerine ekleyin.
Afiyet olsun =)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir