Kasları Kasarak Yürüyün

 Çalışan kasın üzerinde yağ birikimi oluşmaz, kuvvetli karın kası olanların ileri yaşta karın bölgesinden fıtık oluşumu engellenir. Birkaç dakikalık hareket size sağlık olarak geri döner. Bu yüzden doğru hareketleri yaptığınızda istediğiniz vücuda sahip olabilirsiniz.

Otururken karın kasınızı kasılı tutun, on saniye içinizde havayı tutun sonra bırakın. İzometrik dediğimiz kasılmalar karın kasımızı korur. Ayrıca yürürken insanlar karın kaslarını kasılı olarak yürüdüklerinde aktif olarak karın kaslarını çalıştırmış olurlar. Bunlar alışkanlık haline de getirilebilir. Bu alışkanlık aynı zamanda size çok daha dik bir duruş kazandıracaktır. Karın kaslarınızı çalıştırırken bir yandan da yanlış duruş pozisyonlarınızı da düzeltmeniz mümkün olabilir. Otomobil kullanırken göbek eritin Herkes otururken, otomobil kullanırken karın kaslarını sıkılı tutup bırakabilir… Sıkmak, beklemek ve gevşemek önemlidir. Oturduğunuz yerden çapraz karın kaslarını çalıştırmak adına çapraz yönde sağ elinizi sol dizinizi geçecek yönde çevirerek ve sonra aksi yönde tekrarlayarak kasları sıkıp bırakarak çalıştırabilirsiniz.

Yemeklerden en az 1.5 2 saat sonra yapmak üzere sürekli egzersiz yapın. İp atlamak ve yürüyüş diğer alternatiflerdir.

Akşam yemeğinden sonra sadece meyve veya az yağlı süt –yoğurt tüketin.

Su içmenin faydaları her seferinde vurgulanmaktadır. Karın yağları için bol bol su tüketilmelidir. Günde en az 2 litre sadece su tüketilmelidir. İçtiğiniz çay-kahve-bitki çayı ve meşrubatlar buna dahil değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir