Yemek Yerken Su İçilir Mi?

Yemek yerken yanında su içme alışkanlığı bazı kişilerde mevcut. Her ne kadar su temel ihtiyaç olsa da, vücudumuzun büyük bölümü sudan oluşsa da yemekle birlikte su içmek sindirimi yavaşlattığı iddia edilmektedir. Yemekten önce su içmek tavsiye edilmektedir. Mide duvarının korunmasını ve tok hissedilmesini sağlamaktadır.

Su, vücuttaki toksinleri atmayı kolaylaştırır ve organların ihtiyacıdır. Günde 2 ile 2.5 litre su içilmesi tavsiye edilmektedir. Su hiç kalori içermeyen bir içecektir. Çok su içmenin tok tuttuğu bir gerçek ancak kilo vermek için yeterli olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Patates, ekmek, pirinç içeren gıdalarla birlikte su içmek bu gıdaların şişmesine neden olduğu için karnın şişmesine ve şişman görünmeye neden olabilmektedir. Yemekle birlikte soğuk su içilmesinin yemekteki yağı sertleştirip sindirimi yavaşlattığı düşünülmektedir. Mide zaten yiyeceklerin kolay sindirilmesi için asit üretmektedir. Soğuk su tüketilmesi de asitleri yavaşlatıp güçsüzleştirecek ve sindirim yavaşlayacaktır.

Suyun soğuk olması ve yemekten önce veya sonra içilmesi tavsiye edilmektedir. Aynı şekilde yemekle birlikte hiçbir içecek de içilmemesi tavsiye edilmektedir. Bazı kaynakların yemekle birlikte su içmenin zararlı olmadığını da iddia ettiği unutulmamalıdır. Yemekle birlikte su içtiğinizde kendinizi şişkin hissediyorsanız bu alışkanlıktan vazgeçmenizi tavsiye ediyoruz. Yemekle birlikte su içmenin zararlı olduğuna dair kesin bir araştırma yoktur. Bu konuda henüz az sayıda bilimsel araştırma olduğu için bu duruma zararlıdır denilemez. Bir kaynakta da “yemek yerken su içerek vücuda zarar vermezsiniz. Aksine, su katı yiyecekleri yumuşatmaya yardımcı olur” şeklinde bilgi verilmektedir. Aslında kendinizi nasıl hissettiğinizle alakalı bir durumdur ve yemekle birlikte su içtiğinizde rahatlama hissediyorsanız bu sizin sindirim sisteminiz için faydalıdır da denebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir