Kaç Haftalık Gebeyim? Hamilelik Hesaplama Yöntemi

Kaç Haftalık Gebeyim?

Gebelik haftası hesaplama sürecinde kadınların temel dikkat etmesi gereken bazı tarihler vardır. Öncelikle hamilelik hesaplamaları yapılırken cinsel ilişkinin yaşandığı ve döllenmenin olduğu tarihle bir işlem yapılmaz. Kadın doğum uzmanları döllenme tarihi yerine kadınların son adet döneminin ilk gününü baz alarak hesaplama yapmaları gerektiğinin altını çizmektedir. İnternet üzerinden kaç haftalık gebe olduğunu öğrenmek isteyenler için en etkili hamilelik hesaplama yöntemlerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Hamilelik Hesaplama Yöntemi

Gebelik hesaplama tekniği sayesinde kadınlar hamileliklerinin hangi döneminde olduğunu öğrenebilirler. Bir bebek anne karnında ortalama 36 – 40 hafta kalmakta ve 9 ayın sonunda doğum gerçekleşmektedir. Bu süreç uzmanlara göre gebelikte 3 farklı trimester şeklinde gerçekleşir. Hamilelik hesaplamasında kullanılan işlemler şu şekildedir:

  • Mevcut tarihten son adet döneminin ilk günü çıkarılır.
  • Çıkan sonuç 7’ye bölünür.
  • Elde edilen sonuç kadının hamilelik haftasını gösterir.

Bu şekilde yapılan işlem sonucu kadınlar kaç haftalık gebe olduğunu öğrenebilirler. Örneğin bu hesaplama yöntemi sonucunda çıkan sonuç 8 ise, kadının 8 haftalık gebe olduğu söylenebilir. Hamilelik hesaplama süreçlerinde döllenme tarihi yerine son adet döneminin ilk günü baz alınmalıdır. Çünkü hesaplama yaparken ancak bu şekilde doğru sonuçlara ulaşılabilir.

gebelikhesaplama
Portrait of young happy pregnant woman standing by the window

Gebelik Hesaplama Cetveli

Hamilelik hesaplama cetveli üzerinde bebeğin anne karnında hangi gelişim aşamasında olduğu görülebilir. Kadın doğum uzmanlarına göre 3 trimester döneminden oluşan hamilelikte haftalık gebelik süreci şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Trimester 1-2-3 aylık hamilelik dönemi
  • Trimester 4-5-6 aylık hamilelik dönemi
  • Trimester 7-8-9 aylık hamilelik dönemi

Her trimester döneminde bebeğin gelişim konusunda farklı ilerlemeler gösterdiği bilinmektedir. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için anne adaylarının gebelik sürecine ve gelişmelere dikkat etmesi gerekir. Bu yüzden hamilelik hesaplama yöntemlerinin bilinmesinde fayda vardır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir