İyi Karpuz Nasıl Seçilir?

karpuz secerken

Yaz aylarının en sevilen meyvesi şüphesiz ki karpuzdur. Sıcaktan şikayet edilen anlarda buz gibi, sulu bir karpuza kim “Hayır” diyebilir ki.. Koskocaman bir karpuzu taşıyıp eve getirdikten sonra merakla kesip içine baktığınızda hayal kırıklığı yaşamamak için karpuzun nasıl seçileceğini iyi bilmek gerekir. Kötü bir karpuzu kimse yemek istemez. Zira karpuzun ağır olanı makbuldür. Küçük boy karpuzları tercih etmemelisiniz.Yaz aylarının en sevilen meyvesi şüphesiz ki karpuzdur. Sıcaktan şikayet edilen anlarda buz gibi, sulu bir karpuza kim “Hayır” diyebilir ki.. Koskocaman bir karpuzu taşıyıp eve getirdikten sonra merakla kesip içine baktığınızda hayal kırıklığı yaşamamak için karpuzun nasıl seçileceğini iyi bilmek gerekir. Kötü bir karpuzu kimse yemek istemez. Zira karpuzun ağır olanı makbuldür. Küçük boy karpuzları tercih etmemelisiniz.

Peki tatlı karpuz nasıl seçilir?
Karpuz seçimindeki püf noktaları nelerdir?
Karpuzun üzerinde bazı renkler vardır. Karpuzun toprağa değen kısımları beyaz veya sarımsı renklerde olabilir. İşte bu noktaya yoğunlaşıp sarıya çalan renkte olanları seçmelisiniz. Sarının tonları karpuzun olgunluk derecesini gösterir.

karpuzsecimi

Bir de karpuzun üzerinde ağa benzer görüntüler vardır. Bunlar karpuzlar büyürken onları ziyaret eden, dölleyen arıların izleridir. Yani bu izlerden ne kadar çok varsa karpuz o kadar tatlıdır.

Karpuzun sapı da dikkat edilmesi gereken başka bir püf noktasıdır. Eğer karpuzun sapı kuruysa karpuz olgundur. Yeşil ve taze duruyorsa almamalısınız.
Son bir püf noktası; yuvarlak karpuzlar sivri olanlardan daha tatlıdır. Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir