Saraj Jio’nun Tarçınlı Rulosu

Saraj Jio’nun son kitabı “Gündüz Sefası” yine etkileyici bir hikayeyi anlatıyor. Yazarın belli bir üslubu var ve bunu devam ettiriyor. Romandaki ana karakterlerden Penny, kek kurabiye gibi işlerde oldukça marifetli. Eşi, Dexter’i çok seviyor. Onun en sevdiği yiyeceklerden biri olan “Tarçınlı rulo” dan yer yer bahsediliyor. Nasıl bir yiyecek olduğunu düşünürken birkaç sayfa sonra tarifi kitap içinde karşıma çıkmasın mı? Çok sevindim ve paylaşmak istedim.

tarcinlirulosarahjiotarif

Yapılışı: sütü tencerede ısıtın margarini ekleyip karıştırın. Biraz soğumaya bırakın. Geniş bir kasede unu, şekeri, mayayı ve tuzu iyice karıştırın. Ardından yumurta, su, süt ve yağ karışımını da ekleyip çırpın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamuru bir saatliğine mayalanmaya bırakın. Bu sırada iç harcını hazırlayın. Esmer şekeri, tarçını ve oda sıcaklığındaki margarini bir kapta karıştırın. Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın.

Hamuru dikdörtgen bir şekilde açın. Harç karışımını hamurun üzerine yayın. Ardından hamuru rulo şeklinde yuvarlayıp kenarlarını kapatın. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın ve tepsiye yerleştirin. Bu şekilde tepside yarım saat daha mayalansın. Ardından fırına verin ve 20 dk pişirin. Afiyet olsun. (isterseniz üzerine krema dökebilirsiniz)

Teşekkürler Sarah Jio =)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir