Herkesin Bilmesi Gereken Püf Noktaları

Mutfağınız için çok önemli püf noktalarını veriyoruz. Herkesin bilmesi gereken bilgilerden bazıları:

Limon suyu etleri yumuşatır. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.

Sebze pişirirken yemeğe ekleyeceğiniz su sıcak olmalıdır. Yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.

Makarnanın haşlama suyuna bir iki baş soğan, havuç vb. sebzeler koyarsanız daha lezzetli olacağını göreceksiniz.

Yemeğinizin tuzu fazla kaçtıysa fazla tuzunu almak için, 1 adet patatesi soyup yemeğinize doğrayın ve birkaç dakika kaynatın.

Yumurta haşlarken suyun ve yumurtanın üstüne serptiğiniz bir tutam tuz, yumurtaların çatlamasını önler.

Pilav suyunu çektiği halde pirinçler hala sertse, ¼ ölçü sıcak su ilave edin ve pirinçler suyu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Eğer misafiriniz gelecekse yeni marka bir pirinç denememenizi öneririz.

Ayrıca farklı malzemeler katarak pilavınıza harika tatlar katabilirsiniz. Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın. Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak.

Yufka ile yaptığınız böreklerin üstüne, böreği fırına vermeden önce bir yumurtayı, bir şişe soda ile çırpıp böreğin üzerine sürerseniz çok daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlarsınız.

Yufka böreği yaparken, yufkaları sütle ıslatırsanız börekleriniz daha lezzetli olacaktır.

Sebzeli börek yaparken içinin çok yumuşak kalmamasını istiyorsanız böreğin içinde kullandığınız sebzeleri yıkadıktan sonra suyunu emmesi için üzerine biraz un serpin. Sebzeler yufkaya yapışmayacağı için çok daha lezzetli olacaktır.

Böreğin üstüne sürmek için yumurta bulamazsanız onun yerine biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Bu karışımla böreğinizin üstü yumurtayla kızardığı gibi kızaracaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir