En İyi Yağ Yakan Yiyecekler

Belirli yiyeceklerin çok yüksek termojenik etkisi var, yani bunları yerken kalorilerini yakıyorsun.

Kepekli tahıllar

Vücudunuz gıdaları parçalayarak iki kat daha fazla kalori yakar. (örneğin özellikle yulaf ezmesi ve esmer pirinç gibi lif açısından zengin olanlar)

Yağsız et

Proteinin yüksek termojenik etkisi vardır. Gıdanın sindirim sırasında içerdiği kalorinin yüzde 30’unu vücut yakar. (yani 300 kalori tavuk göğsü bunu yakmak için yaklaşık 90 kaloriye ihtiyaç duyar.)

Diary Products; milk,cheese,ricotta, yogurt and butter

Düşük yağlı süt ürünleri

Kalsiyum ve D vitamini açısından zengin, kas kütlesi oluşturmanıza ve korumanıza yardımcı ve güçlü ve sağlam bir metabolizma kazanmak için gereklidir.

Yeşil çay

Bir Amerikan klinik beslenme dergisinin raporuna göre günde 4 bardak yeşil çay içmek insanların sekiz hafta içinde 4 kilodan fazla vermelerine yardım etti. Çayı yudumladıktan sonra çayın içindeki bir bileşik metabolizmanın geçici olarak hızlandırıyor. Mesela tüketebildiğiniz kadar, bir sürahi buzlu yeşil çayı buzdolabınızda bulundurun.

Mercimek

Bir fincan kadarı günlük demir ihtiyacının %35’ini karşılıyor. Vücudunda bir yapı maddesi eksiklik gösterdiğinde metabolizma yavaşlar, çünkü vücut verimli çalışması için ihtiyaç duyduğunu alamıyor.

Acı biber

Acı biber içinde, acı bibere keskin lezzetini vermede sorumlu, bedenini hareketlendiren, fazladan kalori yaktıran bir kimyasal bileşik var. Çiğ, pişmiş, kurutulmuş veya toz haline getirilmiş biberleri yemeniz ve mümkün olduğunca çorbaya, yumurtaya ve ete, biber veya acı sos eklemeniz öneriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir