Güvensiz Ürünler Listeleniyor!

Okulların açılmasına çok az bir süre kaldı. Her yıl Eylül ayında çıkan klasik “kanserojen kırtasiye ürünleri” haberlerini bilirsiniz. Kulaktan dolma zararlı ürün içerdiği söylenen kırtasiye gereçleri haberlerinin önüne geçebilmek ve insanları kesin olarak bilgilendirebilmek amacıyla artık bir internet sitesi devreye giriyor. Resmi olan devlet sitesine girip hangi ürünlerin sağlık için tehlikeli olduğunu görebileceksiniz.

Piyasa gözetimi ve denetimi sonucunda tüketicilerin sağlığını tehdit ettiği belirlenen ürünlerin, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi kapsamında oluşturulan “www.guvensizurun.gov.tr” aracılığıyla kamuoyuna ilan edilmesine başlandı.
Bazı ürünlerde “Mevzuatta Belirtilen Limitin Üzerinde Fitalat Tespit Edilmiştir.” yazıyor. Bu da kanserojen madde içerdiği anlamına geliyor ki bu üründen çocukları kesinlikle uzak durulması gerekiyor.

Diğer bir madde ise “3 Yaş Altı Çocuklar İçin Boğulmaya Neden Olabilecek Küçük Parça İçermektedir.” şeklinde ifade edilmiştir. Bu üründe zehirli madde olmasa da küçük parçalara sahip olduğu içim piyasadan toplatılmasına karar verilmiş.
Üstelik bazı ürünlerin A101 zincir marketlerine gelen kırtasiye ürünlerinden olduğu görüldü. İşte o güvensiz ürünlerden bazıları..

guvensizuruna101

a101zararliurun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir