Güneş Kremi Seçimi Nasıl Yapılır?

Güneş kremi cilt lekelerinin önüne geçer ve var olan lekelerin daha fazla koyulaşmasını durdurur. Nemlendirir. İnce çizgilerin ve kırışıklıkların önüne geçerken cilde elastikiyet kazandırır. Güneş kremini, güneşe çıkmadan 20-25 dakika önce cildinize uygulamalısınız. Güneş kremi sürerken doğru miktarda uygulamak da çok önemli. Güneş kremini, yüz ve boyun bölgenize 1 çay kaşığı miktarında sürmelisiniz.

1200x627 neden gunes kremi surulmeli gunes kreminin faydasi nedir gunes kremi kac saatte bir surulmeli 1654695033596

Güneş kremi seçerken aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurmalısınız:

  1. SPF Değeri: SPF (Sun Protection Factor), güneş kremi tarafından sağlanan UVB korumasının derecesini belirtir. Genellikle 15, 30 veya 50+ olarak bulunur. Dermatologlar genellikle en az SPF 30 kullanmayı önerirler. Daha yüksek SPF değerleri daha fazla koruma sağlar, ancak hiçbir güneş kremi 100% koruma sunmaz. Ayrıca SPF değeri yükseldikçe korumanın artış miktarı azalır. Örneğin, SPF 30, UVB ışınlarının %97’sini bloke ederken, SPF 50, %98’ini bloke eder.
  2. Geniş Spektrum Koruma: Güneş kremi seçerken, hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağlayan geniş spektrumlu bir ürün seçmeliyiz. UVA ışınları cilt yaşlanmasına ve cilt kanserine neden olabilir, UVB ışınları ise cilt yanıklarına neden olur.
  3. Su Geçirmezlik: Eğer yüzme veya aşırı terleme gibi suyla temas etme ihtimaliniz varsa, suya dayanıklı bir güneş kremi seçmelisiniz. Ancak suya dayanıklı güneş kremleri bile belirli bir süre sonra yıkanacağı için, genellikle her iki saatte bir yeniden uygulanmalıdır.
  4. Cilt Tipine Uygunluk: Kuru ciltli kişilerin nemlendirici içeren güneş kremlerini, yağlı veya akneye eğilimli ciltli kişilerin ise yağsız ve komedojenik olmayan (gözenekleri tıkamayan) güneş kremlerini tercih etmeleri genellikle daha iyidir.
  5. Hassas Cilt ve Allerjiler: Hassas ciltli veya belirli maddelere karşı alerjisi olan kişilerin, ciltleri için güvenli olan güneş kremlerini seçmeleri önemlidir. Hassas ciltler için mineral (fiziksel) güneş kremleri genellikle daha uygundur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir