Güneşsiz Havalarda Güneş Kremi Sürmek Gerekir Mi?

Lekesiz, pırıl pırıl bir cilt için, cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak gerekir. Direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalan ciltte lekeler oluşurken yaşlanma etkileri daha hızlı görünmeye başlar. Bu yüzden güneşin en tepede olduğu saatlerde özellikle de yaz günlerinde mutlaka güneşten koruyan yüksek faktörlü kremler kullanmak gerekir. Güneş ışığı deri katmanlarını geçen ultraviyole (UVA ve UVB) içerir. Hem UV A hemde UV B ışını kırışıklıklara neden olan zararı dışında enfeksiyonlara karşı savunma sistemini zayıflatır. Yaşlanmaya bağlı deri bozuklukları ve kansere neden olur.

gunes kremi kullanmak

Güneşsiz Bulutlu Havalarda Güneş Kremi Sürmek Gerekir Mi?

Güneşli havaların haricinde, güneşsiz havalarda bile güneş kremi sürmek önemlidir. Güneşin zararlı UVA ve UVB ışınları bulutlar ve sis aracılığıyla geçebilir, bu da cildinize zarar verebilir. UVA ışınları özellikle derin cilt hasarına ve cilt yaşlanmasına yol açabilirken, UVB ışınları genellikle güneş yanıklarına neden olur. Her iki tür ışın da cilt kanserine yol açabilir. Bu nedenle, her tür hava koşulunda geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanmanız önerilir.

Ayrıca unutmamak gerekir ki, kar ve su gibi yüzeyler güneş ışınlarını yansıtabilir ve bu da maruz kalınan UV ışınlarının miktarını artırabilir. Bu sebeple, karlı havalarda veya su aktivitelerinde de güneş kremi kullanmak önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir