Granit Tencereler Çizilir Mi?

Mutfakta en önemli gereçlerden biri tenceredir. Tencerelerde yeni kaplama çeşitleri çıktıkça da akıllar oldukça karışmaya başlamıştır.

Granit kaplama teflondan çok farklı değildir. Granit kaplama da teflon benzeri bir kaplama olup çizilmelere karşı biraz daha dayanıklı olması tek farkıdır. Yani granit tencere ve tavaların çizilmez olması mümkün değildir. Teflona karşı daha dayanıklı olan granit kaplama kullanılan mutfak gereçlerinde yine kullanırken dikkat edilmesi gerekenler vardır.

Granit mutfak gereçlerinde özellikle metal çatal kesinlikle kullanılmamalıdır. Kaşık kullanımı ise bazı kaplamalara zarar vermemektedir. Tavsiyemiz tahta kaşık ve silikon kaşık kullanılmasıdır.

Bazı markalar ve satıcılar granit mutfak gereçlerini satarken çizilmez olarak satabilmektedir. Buna kesinlikle inanılmamalıdır. Çizilmeyen bir kaplama henüz yapılmamıştır. Reklamlara kanmak yerine ürünü kendi imkanlarınızla araştırmalısınız ve en pahalısı en iyidir şeklinde düşünmek yerine orta fiyatta bir ürün satın almalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir