Granadilla Meyvesi Nasıl Yenir Faydaları Nedir?

Granadilla Güney Amerika kökenli olup, ağaçta yetişen, sert ve parlak kabuklu bir meyvedir. Olgunlaşmış bir granadilla ortalama olarak 8-10 cm çapında olmaktadır. Parlak turuncu ve sert bir kabuğa sahiptir. Granadilla bilindiği üzere tropikal değil, subtropikal bir meyvedir. Kolombiya’dan ülkemize getirilmektedir ancak anavatanı Brezilya’dır. Granadilla meyvesi nasıl yenir ?

granadilla meyvesi nasil yenir faydalari nedir

Kabuğu sert olsa da kolay kırılabilen bir meyve olan granadilla, kabukları soyularak tüketilir. Kabukları soyulduktan sonra sarı ve siyah olan, jöleye benzer çekirdekleri yenilir. Bu çekirdeklerin hafif tatlı-ekşi bir tadı vardır.

Elips biçimli ve subtropikal bir meyve olan bu bitki tutku meyvesi olarak da bilinir. İspanyolca adı Granadilla’dır. Buruşuk kabuklu ve içi nar gibidir. İçindeki çekirdekler tıpkı nardaki gibi çiğnenebilir. Bu meyve elekten geçirilip püre olarak yenebilir ya da meyve suyu yapılarak içilebilir. A ve C vitamini açısından zengin olup bir porsiyonu 16 kaloridir. Çekirdeği ile birlikte yendiğinde çok iyi bir lif kaynağı haline gelmektedir. Granadilla meyvesi faydaları nedir ?

İyi ve olgun olanları kırışık ve koyu mor kabukludur. Henüz olgunlaşmamış ise mor rengi yakalaması için oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Kabuğu buruşuk değilse bir süre bekletince buruşuk hale gelecektir. Olgun halde olan meyve 1 hafta kadar buzdolabında bekleyebilir. Normal olarak tüketildiği gibi pişirilmesi de mümkündür. Meyve ortadan kesildikten sonra içindeki kısmı jel kısmı çıkarılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir