Gergedan Virüsü Belirtileri

Her yıl kış aylarında bir salgın daha çıkıyor, bu yıl da gergedan virüsü salgını kabusu başladı. Bu salgının ülkemize nereden ve nasıl geldiği henüz bilinmiyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl grip salgını olmadığı, gergedan virüsü salgını olduğu bildirildi. Bakanlığın oluşturduğu bulaşıcı hastalık izleme raporunda gergedan virüsü Kasım ayında ilk sırada yer aldı.

Gergedan virüsü belirtileri de tıpkı grip belirtilerine benziyor. Gribe benzer belirtiler gösteren ancak bilinen grip olmayan enfeksiyonlar olarak açıklanan virüsün, burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük, ateş, kas ağrısı, kırgınlık gibi belirtilere sebep olduğu belirtildi. Grip ile karıştırılan bu hastalığı ayırt etmenin çok fazla yolu yok ancak dinlenme sonrası geçmesi mümkün oluyor. Tabi ki hekimler grip ile farklarını anlayıp teşhisi koyabilmektedir.

Gripimsi bir hastalık olarak açıklanabilen bu rahatsızlık kısa sürede atlatılabiliyor. Enfekte tozlarla saatlerce ortamda kalabilen gergedan virüsü, sıcaklığa duyarlı bir virüstür. Herhangi bir ilaç kullanılmasına gerek olmadığı bilinmektedir. Dinlenmek, vücudun bağışıklık sisteminin tekrar toparlanmasını sağlamaktadır. Vücudun toparlanmasını sağlamanın en iyi yolu da dinlenme ve uykudur.

Türkiye’nin genelinde 220 aile hekimi, her hafta kendilerine başvuran kişiler arasında grip benzeri hastalık olarak adlandırılan Gergedan Virüsü salgını geçiren hasta sayılarını ve hastaların en az birinden aldıkları örnekleri değerlendirmek üzere halk sağlığı laboratuvarlarlarına gönderiyor ve alınan sonuçlar haftalık olarak ulusal ve ulaslararası düzeyde yayımlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir