Geçmeyen İnatçı Öksürüğe Mucize Bitkisel Çözüm

Uzun zamandır geçmeyen inatçı bir öksürüğünüz varsa, öksürüğün altında yatan başka herhangi bir neden yoksa bu sorun çok can sıkıcı olabilir. Öksürük nöbetleri sırasında boğaz ağrısı, baş ağrısı da yaşanabilir. Artık bu illetten kurtulmak, hem de evdeki malzemeleri kullanmak istiyorsanız çözüm çok basit.

zeytinyagi pekmez limon

Geçmeyen kuru öksürük nasıl geçer?

Öncelikle elinizde hakiki bir zeytinyağı olması gerekiyor. Yapacağınız karışımı her seferinde taze olarak yapın, bir yerde bekletmeyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı üzerine 2 yemek kaşığı pekmez ekleyin. Birkaç damla limon suyunu da ekleyerek uygun bir kapta ısıtın. Karışımı sıcak sıcak için. Yaptığınız bitkisel karışımın etkili olabilmesi için mümkünse yatmadan önce uygulayın. Gece boyunca boğazda kalan karışım, boğazınızı rahatlatacaktır. Birkaç gece arka arkaya uygulamanızda fayda vardır. Geçmiş olsun.

Öksürük neden olur?

Öksürüğün birden çok nedeni çok olabilir ve bunların tedavileri birbirinden oldukça farklı olabilir.Yüksek ateş, nefes darlığı, çok miktarda veya normal rengi haricinde balgam üretimiyle birlikte öksürük ortaya çıktığında doktora gitmelisiniz.

Kan öksürmek bir başka önemli bulgudur ve ciddi bir hastalığa işaret edebilir. Özellikle kalıcı, kronik öksürük durumunda mutlaka bir sağlık uzmanına başvurulmalıdır. Özetle aşağıdaki durumların yanı sıra öksürük ortaya çıkarsa mutlaka doktorunuzu arayın:

Ateş varsa,
Kanlı veya irinli balgam varsa,
Nefes darlığı varsa,
Son zamanlarda tüberküloz veya boğmaca öksürüğü veya koronavirüs belirtileri olan bir hasta ile aynı ortamda kalındıysa,
Yeni ortaya çıkan hırıltılı nefes alma ya da soluma cihazı ile çözülmeyen eski hırıltı varsa,

Göğüs ağrısı ile birlikte olan veya bundan bağımsız ani öksürük ya da nefes darlığı başlangıcı acil tıbbi müdahale gerektirebilir. Bunun yanı sıra aşağıdaki durumlarla ilişkili ani öksürük başlangıcı durumunda hemen acil servisi aramanız tavsiye edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir