Fundyy Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Son olarak Alaaddin Ergün ve Ata Alabaş ile birlikte Hey Yavrum Hey isimli şarkıya imza atan ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran Fundyy Kimdir ? hakkında tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.fundyy kimdir nereli gercek adi nedir

Söz Yazarı, Besteci, Yorumcu, Klip Yönetmeni Fundyy nereli ? aslen Kırşehir’lidir ve burada doğmuştur. 2010-2012 yılları arasında amatör olarak ortaya çıkardığı çalışmalarla Türkiye’de en çok dinlenen isimler arasında yer almış fakat mesleki hayatı nedeni ile müziğe devam etmemiştir. Üniversite eğitimini Ankara’da tamamlayan Fundyy, 2010 senesinde Duy Ankara isimli albüm çalışmasını müzik severler ile buluşturmuştur. 2021 yılında Doğru Liman (Yılın en dikkat çeken klibi) ile de yine ödül almıştır. 7 sene kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda müfettişlik yapmış ve 2021 yılında profesyonel müzik hayatına tekrar dönmüştür. DMC (Doğan Müzik Yapım) ve Mahzen Media ile ortak projelere imza atmıştır. Koyu Kahverengi , Gamzende Uyut Beni ve Doğru Liman eserlerini çıkarmıştır. Gamzende Uyut Beni 2021 dijital satış verilerine göre Altın Plak ödülüne layık görülmüştür. Koyu Kahverengi 2022 dijital satış verilerine göre Altın Plak ödülüne layık görülmüştür. Bezdim Valla şarkısı ile müzik tarzını güncellenmiş ve büyük bir çıkış yakalamıştır. Yarınlar şarkısı ile yükselişini perçinlemiştir. Kendisini müzik dünyasına yeniden kazandıran başarılı prodüktör Tolga Aykut ile “Mahzen Media” uhdesinde sanat hayatına devam etmektedir.

Fundyy gerçek adı nedir ? gerçek adı Funda Tekin olup Fundyy sahne adını kullanmaktadır. Instagram hesabı fundyyofficial şeklindedir. Hakkında daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında yazarak herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir