Elçin Hatun Kimdir?

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi, TRT 1 ekranlarında yayınlanan sevilen bir tarihi dizidir. Dizi, konu ettiği karakterlerin hayatı ve tarihteki önemi hakkında izleyiciyi meraklandırıyor. Özellikle Elçin Hatun karakteri, güzelliği ve cesaretiyle dikkat çekiyor. Peki, Elçin Hatun kimdir ve hangi yıllarda yaşamıştır? İşte tarihteki yeri ve hayatı hakkında bilgiler…

Elçin Hatun’un hayatı ve tarihi

Büyük Selçuklu dizisinde karşımıza çıkan Elçin Hatun, Kutalmışoğlu Süleyman Şah‘ın asil kızıdır.

Zekası ve cesareti ile Selçuklu sarayını karıştıran Elçin, güzelliğiyle de dikkat çeken bir savaşçı Türkmen kızıdır.

Elçin Hatun - Büyük Selçuklu dizisiLeyla Lydya Tuğutlu tarafından canlandırılan Elçin Hatun, babasını öldüren ve ağabeyini rehin alan Sultan Melikşah’a kin beslemektedir.

Babasının intikamını almak ve ağabeyini kurtarmak için yola çıkan Elçin, kalbi ve mantığı arasında kalacaktır. Tarihi kaynaklarda Elçin Hatun hakkında detaylı bilgiler bulunmaktadır.

Elçin Hatun’un evliliği

Bazı kaynaklarda, Elçin Hatun’un güzelliğiyle kapıda kendisini sorgulayanları büyülediği ve bu sayede işini kolaylaştırdığı belirtilmektedir. Bu yöntemle Melikşah’a daha kolay ulaşacaktır. Ancak zaman geçtikçe Selçuklu Devleti’nde önemli bir yere sahip olan Elçin Hatun, intikam duygusunu bir kenara bırakarak Sultan Melikşah‘a gönlünü kaptırarak onunla evlenmiştir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir