Dünyanın En Beğenilen Çorbaları Listesinde Hangi Çorbamız Var?

Yemek ve restoran rehberi olan TasteAtlas adlı internet sitesi “Dünya’nın en iyi çorbaları” listesini yayımladı. Listede birbirinden güzel çorbaların yer aldığı görülürken Türk mutfağının geleneksel çorbalarından biri de 3. sırada kendisine yer edindi. Türklerin de çok sevdiği bir çorba olan bu çorbanın tüm dünyada ne kadar sevildiği de anlaşılmış oldu. Evet, mercimek çorbası bu listede 3. sırada yer alıyor.

TasteAtlas’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda mercimek çorbası hakkında bilgi verildi.

“Sevilen bir Türk çorbası olan mercimek çorbası, TasteAtlas izleyicilerine göre dünyanın en çok puan alan 3. çorbasıdır. Yıldız malzeme kırmızı mercimek! Çorba, Türkiye’nin kırsal kesimlerinde, özellikle yerel lokantalarda kahvaltı, öğle veya akşam yemeklerinde tüketilir.”

begenilen corbalar listesi

Listede 1. çorba olan Tonksu Ramen çorbası nedir, nasıl yapılır?

Tonkotsu ramen bir Japon şehriye çorbası domuz kemiği suyuyla yapılmış— sizin domuz eti anlamına gelir ve kotsu kemik demektir. Domuz paçası ve boyun kemiği gibi kolajen bakımından zengin domuz parçaları suda yüksek ısıda pişirildiğinde bağ dokusundaki kolajen jelatine dönüşür ve kemik suyuna ipeksi dokusunu verir. Yağ, kemik iliği ve mineraller de salınarak opak bir et suyu elde edilir. Tonkatsu Ramen, Fukuoka vilayetinde Hakata’da doğdu. Et suyu geleneksel olarak ince, düz erişte ve çeşitli soslarla servis edilir. Bizler aynı işlemleri dana kemiği ile de yapabiliriz.

tonkotsuramen corbasi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir