Categories: Pratik Bilgiler

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

Düdüklü tencerenin büyük kolaylık sağladığı bilinse de bazı kişilerin korktuğu için hiç kullanmadığını biliyoruz. Daha hızlı pişen yemekler ve evin daha az kokması en büyük avantajlardan. Düdüklü tencerenin dikkatli kullanılması gerektiği ise unutulmamalıdır. Düdüklü tencere nasıl kullanılır Bilinmeniz gerekenler şu şekilde sıralanabilir.

  • Düdüklü tencereyi kesinlikle ağzına kadar doldurmayınız. Tamamen doldurmak buhar çıkışını engeller ve sıkışmaya neden olabilir. Bu sebeple en az 1/3 oranında boş bir alan kalmasına çok dikkat ediniz.
  • Ocağa koyup kapağını kapattıktan sonra düdüğünü dik konumda tutunuz. Yeni model tencereler otomatik olsa da eski model tencerelerde düdük elle açılıp kapatılmaktadır. Bu durumda hava çıkışının olması için düdük kısmını açmanız gerekmektedir.
  • Düdükten ses çıktığında bir dakika kadar bir süre hava çıkmasını bekleyin ve sonrasında düdüğü aşağı indiriniz. Otomatik bir tencere kullanmıyorsanız tencerenin düdüğünden ses gelmeye başladığında 1 dakika kadar süre hava çıkmasını bekleyip sonrasında düdüğü aşağı indirip ocağı kısmalısınız. İçindeki yemeğin pisme zamanına göre göre bir süre daha tencerenizi cakta tutmaya devam ediniz.
  • Pişirme süresi dolduğunda ocağı kapatabilirsiniz ancak tencereyi ocaktan almayınız ve dokunmayınız bile. Ocak kapalı olsa dahi kaynama devam edecektir ve tehlikeli olabilecektir.
  • Buhar bittikten sonra düdüğü yeniden dik konuma getiriniz ve düdükten tencerenin havasının tamamen bitmesini bekleyiniz.
  • Kapağı kesinlikle hemen açmayınız. Kapağı açmadan önce biraz bekleyiniz. İçindeki hava komple çıktıktan sonra kolayca açabileceksiniz ve tehlike de kalmamış olacaktır.
  • Düdüklü tencerenin düdük kısmındaki hava çıkışının temiz olması çok önemlidir. Pişirme sonrası iyice temizlenmelidir.
  • Her yemeğin farklı pişme süresi olduğu unutulmamalı ve bilinmiyorsa araştırılmalıdır. Yanlış sürede açmak yemeği ziyan olmasına neden olabilir.
  • Bakliyat ürünlerini ıslatmadan pişirme yapabilirsiniz. Düdüklü tencere içinde mutlaka su olması gerekmektedir, az olması dibinin tutmasına ve tehlikeli olmasına neden olabilir.
  • Dondurulmuş gıdaları kesinlikle çözülmeden tencere içine koymayınız. Gıdaları çözerek ya da çözülmesini bekledikten sonra pişirmek için tencereye ekleyiniz.
hüseyin can çalışan

Share
Published by
hüseyin can çalışan

Recent Posts

Mion Kozmetik Kimin Markası?

Mion Kozmetik Kimin Markası? Migros, yeni markası Mion ile kozmetik mağazacılığına girdi. İstanbul, Ankara, İzmir…

% gün önce

Çağatay Ulusoy’un Ayakları

Çağatay Ulusoy'un Ayakları Ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy, Gaddar dizisinin 14. bölümünde kafese hapsediliyor. Birden kendine…

% gün önce

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı?

Tavuk Nugget Zararlı Mı, Kilo Yapar Mı? Nuggetler, genellikle tavuk etinden yapılan ve çeşitli şekillerde…

% gün önce

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ozan Çakar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? "Son Günüm Olsa Bile" şarkısını seslendiren sanatçı Ozan Çakar…

% gün önce

Şarkıcı Ozi Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Spotify viral listesinde Son Günüm Olsa Bile isimli şarkısıyla 1. sıraya gelen ve merak edilen…

% gün önce

Fazla Kibir Ayrılık Getirdi, Patiswiss CEO’su İstifa Etmek Zorunda Kaldı

Fazla Kibir Ayrılık Getirdi, Patiswiss CEO'su İstifa Etmek Zorunda Kaldı Patiswiss'in CEO'u Elif Aslı Yıldız…

% gün önce
Netavantaj Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı